Tuesday, June 11, 2013

Setelah sekian lama menyepi..IM BACK!

Assalammualaikum dan selamat pagi..

Apa kabar korg??agak-agak dh brapa bulan ye niesa x update blog..huhu..sejak akhir-akhir ni mood nak berblogging mmg dh bukan setakat ke laut..dah ke dasar laut dah kot..tapi tetiba pagi ni rasa nak update blog..terlampau banyak masalah dan terlampau banyak dugaan yang datang dalam hidup niesa wat niesa rasa macam malas nak tengok dunia lua..(baru keluar dari tempurung..hukhuk)...DAN! yang paling penting walaupun tahun ni banyak perkara yang buat niesa sakit jiwa..ada gak yang wat niesa tersangat gembira.. tahun ni 3 bulan niesa cuti seminggu..hahaha..bulan Mac cuti ke KL, bulan April Cuti ke KL..(lagi??), hujung bulan 5 cuti lagi ke Johor ---> KL..(lagi??)hehehe..seronok ok!hilang ingatan kejap pasal keja..

Buat pertama kali nya jugak niesa menghadiri dan menyebokkan diri ke majlis perkahwinan sahabat blogger niesa Keyrah!Oh My DIor!!macam tak percaya..dah la jadi pengapit..gila seronok!tgk tempat orang dan adat yang lain daripada yang lain dari tempat niesa..kalau dekat tempat niesa pkul 11 or 12 majlis dah habis ok..xde orang dah & takde makanan dah..dekat sana..paham2 la kan kalau dah berbeza..malas nk cerita..hihi..ok tu cerita dekat johor..

Dekat KL plak niesa menghabiskan duit simpanan yang telah disimpan utk ambik lesen kereta dan kini tinggal RM0.27 sebab telah dihabiskan utk shopping..bahahaha..ye2 je wat list utk save budget..sekali dah kelua.. ~_~ malas nk cerita dah..hahaha..(asyik malas je..apa nak jadi nih!)

dan yang paling tak leh lupa..selepas 4 tahun berlalu..niesa jumpa my first love!(ex boypren)serius tak sangka jumpa dia balik..rasa sedih sangat..walaupun kita orang dah takde apa2 hubungan..dia still caring..sibuk je nak risau pasal orang..sibuk je nak menyusahkan diri sendiri..dah la nak keluar jalan-jalan nek LRT pun tak kasi..eh2..dia plak yang sibuk nak risau..SIBUKKK je..(walaupun niesa marah..tapi dengar jugak cakap dia..demm..padahal dalam hati touching sebab...............hahaha)dalam masa tu gak dia bawak niesa g jumpa mak mertua tak jadi..hihi..jumpa family dia dan paling terharu sebab adik-adik dia yang dulu masa kita orang bersama budak-budak lagi ok..sekarang semua dah cantik-cantik..dorang je ingat kat niesa nih..mama dia pulak baik gilaaaa!

ok..dah cukup panjang..nk masukkan gambar plak.. =)

wif adik keyrah

before akad nikah

after bersanding

me & family "angkat"..hehe..mata agak bengkak sebab tangkap gambar pkul 1 pagi ok..


rindu kat abg dia nih..hikhik..*gatal!*

Mak niesa cakap muka niesa ngan dorang dah macam adik-bradik..yeke?pastu mak siap xkenal anak dia sendiri..boleh plak tanya sapa tuh? ~_~ semua orang kata kami ada jodoh..tapi hati niesa kejap meng'iya kan dan sekejap menidakkan..kompiuusss makkkk!Jodoh itu rahsia Allah..kalau ditakdirkan niesa jodoh dia.. Alhamdulillah..kalau ditakdirkan dia bukan jodoh niesa pun Alhamdulillah..mesti Allah nak bagi yang lebih sesuai utk niesa.. (^_^) okbai!

16 comments:

  1. wahhh..beshnyer..ciap jd pengapit..
    x lame ag niesa lak kut..

    ReplyDelete
  2. gatalnye.. hehehe.. dh jadi pengapit, kejap lagi lah tu.. :') *wink*

    ReplyDelete
    Replies
    1. wink!wink!mudahan!amin.. :P

      Delete
    2. hik2.. amin. nnti jmput2lh.. huhuhu

      Delete
  3. wah, dah ada bau2 nasi minyak dah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waahh...mudah2an la kan??amin! :D

      Delete
  4. memang lama Niesa menyepi... tu yg dok tercari2 juga...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa malas nk update tu yg ssh..hehe..

      Delete
  5. abang juga yang dia rindu. hehe mcm adik beradik? haaa dah nampak petunjuk dah tu :)

    ReplyDelete
  6. welcome back dik....jgn main chak chak lg ye...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni nak main congkak lak la..hihihi..

      Delete
  7. tak lama lagi tuan blog pula yang kahwin ni..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ku harap begitu juga boni...whahaha...

      Delete
  8. meriah je tgk pictures kat atas tu.. mesti best kan?

    ReplyDelete