Monday, August 27, 2012

❤ Kad Raya Lagi! ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi! minggu lepas niesa dapat 2 kad raya lagi! dua-dua daripada kawan blog niesa yang tersayang..dari hari tu lagi nak update pasal ni.. tapi tak berkesempatan langsung.. busy memanjang almaklum "orang penting" hikhik.

Kad raya ni daripada DIDI! blog dia ^^Cheritera Chenta^^

Didi ni cikgu tau.. salah satu subjek dia ajar ialah ART.. jadi terbukti ke-kreatif-an beliau melalui kad raya ni.. comel je n warna warni.. heee~ usia perkenalan kita orang dalam alam maya ni dah setahun lebih kot if i not mistaken.. ada la 2,3 kali keluar ngan didi tahun lepas..thanks didi!!

Kad raya yang kat atas ni korang agak-agak daripada siapa?? ini adalah daripada Cik Keyrah kita!! Blog dia BLOG CIK.KEYRAH

Niesa bukan setakat dapat kad raya yang cantik tapi niesa dapat bookmark sekali!

Cantik kan? niesa baru je kenal Cik Keyrah ni bulan lepas.. niesa dengar keyrah nak datang sarawak.. jadi kalau ada soalan pasal sarawak boleh la inbox fb niesa..hehe.. keyrah pun baru add niesa.. jadi jangan segan2..btw, thanks keyrah untuk kad raya yang comel & bookmark yang bermakna tu!(^_^)

#ok lah. niesa nak bergerak ke showroom pulak. Hari ni tugas kena jadi ofis girl. Selamat bekerja kawan-kawan.

Friday, August 24, 2012

❤ Beraya Sakan ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi. Saya kembali!! Masih dalam mood raya dan masih nak makan ketupat rendang.. raya tahun ni.. sangat best!dan sangat2 osem dan raya tahun ni tiba-tiba HATI ni diketuk..whahaha.. tapi masih belum dibuka lagi..belum masanya.. walaupun hati meronta-ronta.. ecewahh..statement nak kena kaki..

Semestinya warna PINK menjadi pilihan dan yang paling penting tahun ni baju raya satu warna dengan dinding.. ~_~ terrbaaeekk!

Pink lagi.. setiap hari pink.. beraya sampai tak ingat dunia.. antara mereka bertiga ada sorang jejaka yang buat jantung niesa rasa nak terkeluar.. weeeeee~ every year dia orang ni la peneman niesa beraya.. ada lagi yang lain.. BANYAK!

Malam ni nak pergi open house rumah boss plak..agak-agak boleh tak awak temankan saya?? *blushing* tapi hari ni nak cuba uji dia (my fren punya suggestion ) dia cakap macam ni "try ignore him for a few day.. kalau dia betul-betul serious dia akan sedaya upaya cari niesa.." lagi apa eh kawan niesa cakap.. lupa plak.. kesimpulannya easy come easy go la.. hahaha..

#AWAK!berusaha tau!!ahad ni dia dah nak balik penang.. Selamat berhari raya kawan-kawan! eh..dan selamat berkerjaaaaa.. (^_^)

Monday, August 13, 2012

❤ Selamat Hari Raya Aidilfitri!! ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi!!entry kali ni niesa nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin!!hehehe.. bukan apa nak ucapkan awal-awal sebab takut tak diberi kesempatan nak update blog.. biasa la "orang penting" ni..hehehe.. mungkin dalam minggu ni niesa kat showroom kena settle masalah invois dorang.. macam-macam kena buat.. dah tu terpaksa berhadapan dengan mamat yang tak tahu dah niesa nak panggil dia apa.. dah ada bini tapi tahap kegatalan.. aduhai.. sabar je la..

#Di kesempatan ni niesa nak mintak maaf dari hujung rambut hingga hujung kuku kaki kalau ada tersilap kata, terkasar bahasa, terlebih bicara dan semua TER sama ada sengaja ataupun tidak. Niesa pun nak mintak maaf andai blog niesa ni kadang-kadang membosankan bila dibaca..hehe.. Kalau siapa-siapa yang nak makan kek lapis tu..datang la Sarawak Bumi Kenyalang! SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN ye kawan-kawan!!sayang korang ketat-ketat.. (^_^) *hugs*

Sumber : SINI

Thursday, August 09, 2012

❤ Keliru dengan perasaan sendiri ❤


Assalammualaikum dan selamat pagi!dah hampir setahun masa berlalu.. niesa masih tak boleh lupakan seseorang.. sentiasa merindui dia.. niesa rindu dia atau kenangan dengan dia? setiap kali solat niesa selalu berdoa mintak petunjuk drpd ALLAH.. susah betul nak meluahkan apa yang terbuku di kalbu..uhuk!uhuk.. lagu Be Mine ni sesuai untuk niesa..hehe..selamat berpuasa!

MOOD : JIWANG LAGI BERKARAT!kbai

Tuesday, August 07, 2012

❤ Posto!Posto! ❤

Apa pistol??posto daa.. dah berapa tahun sejak kewujudan muka buku ni tak de dah terima kad raya dari kawan-kawan.. semua ucapan hari raya diterima melalui sms dan pesbuk je.. tapi tahun ni terima kad raya daripada seorang blogger kacak siapa lagi kalau bukan BONI KACAK!hehe.. thanks BONI!! Nak tahu kenapa niesa dapat kad raya daripada beliau?? Kalau nak tahu baca entry Boni yang INI..

Haa..siapa-siapa nak beraya rumah bro Boni kita ni sila la bawak kuih muih sendiri ye..hehehe

Btw, thank you so much BONI KACAK untuk kad raya ni.. Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada Boni dan semua kawan-kawan blogger yang tersayang..!! tak lama lagi nak raya…yeayy!!

#Dah brapa hari xupdate blog..tadi nk update tp pc kt bilik satu lagi masuk virus..ambik kau!malware ke apa..niesa ngan boss pun xtau nak buat apa dah..semua xleh bukak..ngahaha.. dan yang paling penting niesa sekarang ni buat bisnes kek lapis sarawak..order ditutup sabtu ni..sapa2 yang nak order tu boleh la tinggalkan komen ye..or kalau ada sebarang pertanyaan sila inbox fb niesa..tekan SINI..weee~

# Hari ke 18 Ramadhan. Selamat berpuasa kawan-kawan!(^_^)

Wednesday, August 01, 2012

❤ Wordless Wednesday ❤