Sunday, January 08, 2012

❤ Hujan Di Gunung Serapi ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi!!wuuuaaaaa!!bangun-bangun terus on laptop..hujan lebat giler sampaikan tak sedar dah pukul 9 lebih..nasib baik la bercuti boleh la bangun lewat-lewat ni..kat sini musim hujan..hari-hari hujan..kadang-kadang tu kejap panas kejap hujan..baju niesa plak tak kering-kering..hujan-hujan ni buat niesa rasa malas..asyik nak tido je..masa tido memang best kalau hujan!tapi masa nak pegi kelas..aduhai..walaupun laluan pejalan kaki tu ada bumbung..tapi ada gak part-part yang tak de..jadi payung sangat-sangat diperlukan dan next week kalau hujan lebat niesa dah bersiap sedia nak pakai selipar jepun..whahaha..giler basah kasut baru..rasa macam dudok kat pendalaman je..kesiankan Politeknik Kuching ni..walaupun tergolong dalam antara 5 yang terbaik bagi seluruh politeknik kat malaysia ni..tapi kemudahan dan pengurusan..bukan nak cakap tak bersyukur..tapi sebagai pelajar keselesaan tu penting gak..bukan nak harapkan sangat-sangat selesa..cukup la sekadar boleh buat pelajat cakap I POLIKU.. rasanya bukan sekali dua niesa bercakap pasal poli nih..Politeknik Mukah much better than Politeknik Kuching ni kot..tapi tak semua burok kat Politeknik ni..apa yang mencantikkan poli ni dah semestinya ciptaan Allah S.W.T iaitu Gunung Serapi yang sangat-sangat indah dan bila korang tengok mesti rasa tenang...dan kedudukan poli dikaki gunung tu yang sentiasa buat kami rasa sejuk..best!

view dari bilik niesa..sem ni dapat aras 4..tapi kat belakang..hari tu nak booking bilik depan tapi orang lain dah ambik dulu..sabo je la..tapi bilik ni lagi best dari bilik sem lepas..hikhikhik..sem lepas bilik niesa aras 3 menghadap bilik orang lain..sem ni menghadap gunung dah blok A..ahahaha..baru la udara banyak masuk...(^_^)

4 comments:

  1. phewwit phewwit. blh la release tension bila tgk gunung kat tingkap kan. paling best, bila tgk kabus ja rasa sejuk da walaupun zty dok kat ruang tgh dpan bilik ni yg lgsung xda kipas. hehe

    ReplyDelete
  2. mesti best kan suasana kat sana?nyaman je tgk..

    ReplyDelete
  3. @ezaty
    hahaha..sejuk kan..smpai ke sana kesejukkannya..tp mmg best la bilik ni...

    ReplyDelete
  4. @iMBobo
    sangat2 best..kadang2 rasa sgt2 tenang bila dengar burung2 berkicau pagi2..hahaha..rasa senang hati...

    ReplyDelete