Tuesday, July 12, 2011

❤ Macam-macam topik...❤

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua..!!dah lama tak update blog..well, sibuk dengan pendaftaran kemasukkan poli untuk semester 5..sebelum ni sibuk dengan report..seperti yang dijangka..my report REJECTED!!kena la buat semula..damn!apa boleh buat nasib badan..dan sekarang kembali semula ke rutin harian sebagai seorang pelajar SENIOR..wah..!dah jadi akak senior la plak..ciiss...masih muda ok..hari jumaat ni dah start kelas..dan sedia maklum sebagai exco jabatan ni mula la dipenuhi dengan aktivit-aktiviti yang kita orang sendiri yang merancangnya dan minggu ni pun dah sibuk!kerja bagi last minute!memang bagus la kan..esok niesa jadi MC untuk Perjumpaan pelajar bersama ketua jabatan dan pensyarah-pensyarah..bertungkus lumus fikir nak buat teks ucapan..dah la esok pagi pendaftaran modul..petang plak perjumpaan tu..khamis plak incharge LDK budak-budak semester 1...malangnya jadi AJK Protokol ni...

Sebenarnya niesa ni dalam keadaan serabut..tak boleh nak focus buat kerja..rasa macam nak letak jawatan je jadi exco ni..awal-awal dah rasa stress nih..wakakaka...actually niesa dah jadi exco dari semester 1 lg..tapi entah la..tiba-tiba rasa sem ni agak hilang semangat nak berbakti jadi exco..tak tahu nak fikir mana satu..belajar, tugas, tanggungjawab, CINTA, masa, kewangan dan banyak lagi..sekarang ni mampu bersabar je la dengan tugas yang berlambak..belum lagi kelas nanti..dah la bulan puasa nak dekat..sometimes rasa give up..rasa macam nak berhenti melalui dugaan-dugaan ni semua..sekarang ni banyak benda yang kena fikir..paling penting program esok, LDK dan buat proposal pasal majlis berbuka puasa sebab untuk majlis tu niesa jadi s.u...nak buat proposal ni lagi satu hal..pening-pening..plus dengan masalah bercinta ni..hemm..sedangkan lidah lagi tergigit..apa pula suami isteri..erks..belum lagi..mintak-mintak la di panjangkan jodoh dengan AD..tapi..tu lah..susah nak cakap..bialah hati ni yang menanggungnya dan berserah je la kat Allah..

niesa tengah mencari semangat untuk terus bersemangat..walaupun dia tak tahu macam mana hati niesa..tapi niesa hanya perlu bersabar..nak bazirkan air mata tu memang dah sebati dalam diri niesa...walaupun dia tak pernah nampak..as long as niesa boleh lagi bersabar dengan dugaan ni...insyaAllah boleh.....niesa pun tak tahu sampai bila niesa dengan keadaan macam ni..bila la niesa nak jadi orang yang tabah, kuat, kental..tak perlu nangis-nangis setiap kali ada masalah..mengharungi segala dugaan dengan hati yang tenang..entah bila la kan??niesa sendiri pun tak tahu bila..hahaha..cuba dan terus mencuba..tapi sebagai manusia yang lemah dan tak pernah lari dari melakukan kesilapan kadang-kadang niesa tersungkur gak..niesa kadang-kadang putus asa jugak..tapi bila ada dia..dia bantu niesa bangkit..dia jadi tulang belakang niesa untuk niesa bersemangat teruskan hidup niesa..tapi bila dia tak ada..niesa jadi lemah..nak cari semangat sendiri punya la susah...cari dan akan terus mencari....


View dari bilik niesa yang menghadap gunung Serapi...ni la kamsis desa serapi blok B perempuan politeknik kuching..niesa duduk tingkat 3..nasib baik la sem ni tak dapat aras tinggi-tinggi..kalau tak mau pitam nak angkat barang..paling tinggi aras 6 kt blok kte orang..tima gambar ni di ambik budak-budak tak masuk lagi sebab tu sunyi..yang ada cuma budak sem 1 dan lepasan l.i..hari ni baru la dia orang masuk..tak de la sunyi and menakutkan sangat..ehehe...mana tak..2 hari lepas kawan-kawan tengok penunggu istana..gila seram..dah la niesa ni penakut..tak pasal-pasal tahan kencing..damn!SABO je lah...ehehe...ayat yang AD sll guna..kelakar..ada-ada je dia tu..

wooppss!terleka kejap..sambung buat keja balik..peace no war!(^_^)