Thursday, June 30, 2011

❤ Sikit-sikit lama-lama jadi bukit ❤

Salam dan selamat pagi..pagi-pagi dah on laptop nk update entry..hahaha..hari ni saja nk penuhkan blog dengan entry yang tak seberapa..sejak dah lama tak update blog ni..niesa pun kurang mengikuti perkembangan kawan-kawan kt dunia blog ni..well, sibuk dengan report yang tak siap-siap dan yang amat-amat memeningkan niesa..kena kejar masa next week hantar..ambik kaw!siapa suh wat last minute...hahaha...niesa membebel pun tak guna bukan report boleh siap pun kalau tak buat..hukhuk..kalau la ada magic...tak payah la susah-susah kan?nak update entry pun senang je..ehehe..melampau tul imaginasi di pagi hari..

Actually, semalam niesa ada la check tabung nuffnang niesa..ok!agak teruja sikit sebab dr RM1.75 sekarang dah naik RM2.25..walaupun sikit je tapi tak pe..bersyukur dengan apa yang ada..orang cakap sikit-sikit lama-lama jadi bukit!yeaahh!!tak kisah la..jangan tak naik langsung sudah..haha..

Jadi kepada siapa-siapa yang rajin singgah blog niesa..rajin-rajin la derma tabung nuffnang niesa..will hit u back..yang dh klik tu bg tau la kt shoutbox..nanti senang niesa nak tolong anda gak..pakwe pun jd mangsa!hahaha..setiap hari ugut dia klik nuff...kalau tak klik niesa bunuh diri terjun dari atas kerusi ke atas tilam..hahaha..ok!tipu!tapi dia kalau bukak blog niesa memang akan klik nuff niesa..thanks sayang!!sila tgk bahan bukti..ehehe...


Malam tadi niesa ada call Ezaty..tp dia yang call dulu time tu niesa tgh bergayut di pohon asmara..tett!!jadi niesa call dia balik...hikhik...ada gak la cakap-cakap pasal nuffnang ni..and!dia ada tny bila nk letak gambar "abang" kat blog ni..wahh!!hahaha..tapi nanti-nanti la letak.. surprise2..tapi beliau mesti dah tgk kt fb niesa kan.kan.kan...haha..saja nk wat kontroversi..ehehe..takpe2...satu hari nanti akan ada la entry khas buat yang tersayang tu..(*blushing*) peace no war!(^_^)

Tuesday, June 28, 2011

❤ Entry kenangan sebelum terbang ❤

Assalammualaikum!!wahh!!gila berhabuk..hukhukhuk!!terbatok plak..habis penuh sawang dah blog niesa ni..lama gila tak on blog..haha..al-maklumlah, sibuk menyiapkan report..shopping dah, bercuti dah, dating pun dah..report???damn!!baru 37% siap..ekekeke..sekarang bertungkus lumus menyiapkan report..minggu depan kena hanta dah..erks..mesti korang pelik niesa wat report apa..bukan report polis..report latihan industri niesa..haha..adoi..btw entry kali ni entry kenangan masa bercuti kt KL..

Sebelum balik sarawak, Cik Dyra ajak niesa klua makan..agak segan gak la sebab asal kelua ngan Cik Dyra je mesti beliau yang belanja..haha..THANK YOU Cik Dyra!!Lepas bersiap-siap tunggu Dyra datang jemput dalam pukul 8 cam tu la..plan malam tu adalah nak klua makan je..niesa ikut je ke mana Dyra nak bawak sebab tak tau sangat tempat kt sana..Destinasi yang dituju ialah........

de templer, taman melati


Dyra cakap tempat ni ala-ala makanan cina..dia pun tak pernah pergi tempat tu..niesa apa ntah lagi..haha...tapi makanan dia ok gak la..mengenyangkan sangat-sangat..

niesa punya longan, Dyra punya carrot susu...

Tu air..ni plak makanan..sedap!!kenyang-kenyang.....


crispy chicken dan sweet & sour



nampak bekas nasi ni mcm kecik..tapi banyak dan padat isi dia..boleh cukup untuk 3 orang kot..

Lastly, before balik..snap2 la kejap..gambar kenangan..entah bila la niesa nak turun KL lg kan..insyaAllah kalau ada rezeki lebih boleh la...untuk makan malam ni kira dah masuk 3 kali la niesa jumpa Dyra....

Cik Dyra berposing..


Dyra & niesa bergambar kenang-kenangan..

Lama dah nk wat entry ni..disebabkan masa mencemburui niesa..asyik dok tangguh2 je..haha..sekarang baru la berkesempatan.. =)

Thursday, June 09, 2011

❤ Laman sosial 1 Malaysia.com ❤


Salam guys..entry kali ni nak kongsi sikit kat korang pasal page 1 Malaysia.com..bagi yang dah tahu tu bagus la..tapi bagi yang tak tahu tu boleh la join..mula-mula niesa join memang agak membosankan sebab tak tahu function page tu..bila selongkar punya selongkar..terjumpa plak chatroom..kat chatroom tu orang-orang dia memang agak peramah..apa yang dia orang bualkan tu pun memang bertapis gak la..tak terlalu open..memang sesuai untuk semua peringkat umur.. kat situ pun kita boleh kenal banyak kawan dari perlbagai tempat tau..bukan setakat dari semenanjung..sabah dan sarawak pun ada..mereka yang selalu join chatroom tu pun tak berunsurkan perkauman..memang best la join group tu..niesa pun dah dpt ramai kawan dalam tu...dari merata tempat..bukan cakap sarawak..terengganu, johor, pulau pinang dan banyak lagi la.. nak tahu betapa gempaknya page tu..apa lagi..join kita org!

contoh profile utk page 1 Malaysia.com

Macam mana??dah try usha??jom la ramai-ramai meriahkan group tu..nanti korang akan tahu siapa chatter paling cool, klakar, sweet dan banyak lagi..hahaha...antara chatter-chatter yang aktif dalam group tu Eddie(my sweet sayang), Redmyzwasabi a.k.a Red, G, Julia & Jue, Bleach, Copiepasta, Jamal dan banyak lagi!!kalau nak terus ke chatroom tu..klik SINI..

Wednesday, June 08, 2011

❤ Cik E 1st GiveAway ❤

Assalammualaikum!wuaaaa.....boring!boring!so bila boring saya blogwalking!lepas blogwalking saya pening..haha..hari ni xde wat pape..sibuk blogwalking..ada gak la jumpa contest & GA..so nak join la..korang nak join??jom tengok syarat-syaratnya..

1. Mesti jadi Follower Cik E..
2. Paste kan banner Cik E 1st GA kat atas tu di entry and di sidebar blog u all..Jangan lupa nak link kan okeh..

3. Buat lah 1 entry yang bertajuk 'Cik E 1st Giveaway'
4. Tag 3 orang kawan u all..Kenapa 3..??Sebab, hadiah ada 3..Hehe..

5. Bila dah siap, tinggalkan link di pada entry ni ye..

(hasil copy paste dr blog CIK E..hikhik..)

Jom ramai-ramai meriahkan GA Cik E..


Niesa nak ajak kawan2 yg len plak join..


Done!

Sunday, June 05, 2011

❤ Bowling & pizza hut with Cik Dyra ❤

Salam dan selamat petang...semakin hari semakin kemalasan nk update blog nih..actually dah lama nk update blog pasal ni..tp tak berkesempatan..masa ada tapi idea tak ada tambah plak virus M melanda.
Khamis lepas Cik Dyra ajak niesa g main bowling kira jalan-jalan gak la..memandangkan niesa pun tak ada apa nak buat kat umah..so, join la skali..thanks to Cik Dyra sudi ajak niesa jalan-jalan kt sini..destinasi kali ini adalah ke Wangsa Walk..masa sampai tu ramai gila kot orang..tapi kalau orang sini memang dah biasa kot tengok orang ramai-ramai cam gitu..niesa ni mungkin agak belum biasa..ehehe...sebenarnya adik Cik Dyra sungguh-sungguh nak main bowling..teringat plak adik niesa kat sarawak..haha..ni la budak-budak zaman sekarang..kecik-kecik dah pandai main bowling..kesian akak-akak cam kita orang yang baru merasa main bowling nih..hikhik..masa kita orang sampai tu memang agak ramai la org..sampai full tempat main bowling tu..and kalau nak main pun kena tulis nama dan tunggu turn...

sesi memujuk

haha..time ni Cik Dyra ngan pujuk adik dia supaya next time je main bowling..yela..nak tunggu orang ramai gilerr....then, join dia orang main game..tukang tengok je la...tapi nampak macam seronok..hikhik...lama gak la sampai adik dia habiskan token..lepas main je adik dia nak gak main bowling...hahaha..memang seronok la tgk gelagat adik dia..tu yang teringat adik niesa kat sarawak...

wangsa bowl

peserta pertama :

adik najmie yg bermain dengan penuh semangat..(^^,)

Peserta Kedua :

Cik Dyra dengan gaya tersendiri..(^_^)

Peserta Ketiga :

kak farah dengan teknik yg tersendiri...hikhik.. =)

wah!selepas penat menjatuhkan pin-pin nak membuang bola-bola tersebut..semua dah kelaparan..dan dengan ini thank you so much Cik Dyra belanja niesa makan pizza hut.. yummm! yumm!memang kekenyangan la kita orang..

taddaaa!!


cheese-baked meatball

next time klua ngan Cik Dyra lg kalau berkesempatan sebab niesa pun dah nak balik sarawak..ada lgi 2 minggu kt sini..hukhuk...