Thursday, March 31, 2011

❤ GA Pertama & Teka Jumlah Novel My Shaizhar ❤

Uih..cepat!cepat!hari ni bz pastu on9 pn lewat...buka blog je dapat komen dari Cik Ddyra kita..dia ada tag pasal GA..tarikh tutup 1 April..harap2 la niesa sempat join nih..seperti yg tertera pada tajuk entry..GA ini di anjurkan oleh Shaizhar..syarat2 penyertaan adalah seperti berikut (niesa CnP je...harap maklum..hehe) :

1. Wajib follow blog ini Contest Sana Sini serta blog utamaku di shaizhar
2. Entry bertajuk -) GA Pertama & Teka Jumlah Novel My Shaizhar
3. Letak banner di side bar dan atas entry *wajib berserta link terus ke entry ini
4. Tinggalkan penyertaan id follower dan url untuk entry GA Tersebut di ruangan komen dan bagi tahu Jumlah Novel My Shaizhar (lihat dibawah)
5. Sila ajak kawan - kawan yang lain untuk turut serta.Tag lah lebih dari 1 orang
6.Mesti bagitahu

so, kalau berminat nk join selagi masa masih ada..sila la tekan sini


jawapan : 119

Adakah anda minat/tidak minat (Pilih salah satu) membaca novel
& siapakah novelis Alaf 21 Sdn Bhd kegemaran anda?

Sangat-sangat berminat!Niesa minat semua karya Alaf 21..nak pilih susah..tp yang telebih minat Anis Ayuni la kot sebab novel2 dia mmg best la especially Manisnya Cinta!ohh!suka sangat baca novel tu banyak-banyak kali...hahaha..lagi pun my novel Manisnya Cinta pun besday present...hahaha..so ada sentimental value di situ..haha..

Dengan ini bagi memenuhi syarat2 lain..niesa nak ajak geng2 join GA ni..jom!

Ezaty

Thank cik ddyra tag niesa!ehehe..gudluck semua!!

Monday, March 28, 2011

❤ Contest Adik-beradikku yang Cute ❤

Salam dan selamat petang...entry kali ni nak join "Contest Adik Beradikku yang cute" oleh Encik Fadhirul kita..disebabkan tuan tanah dah invite..so, dengan mood yg santai petang ni..boleh la cuba nasib..kalau ada rezeki insyaAllah dapat la hadiah..hikhik..tanpa membuang masa lagi..kita tgk apa syarat2 yg ditetapkan oleh beliau..

Mesti follow blog beliau!!tapi kalo tak suka follow,tidak diwajibkan.Markah akan ditolak.Haha
Buat satu entry dengan tajuk "Contest Adik-Beradikku Yang Cute"~Dalam entry tu mesti tampalkan sekali banner dan link terus ke entry contest.
Letakkan sekali banner contest ni kat sidebar beserta link skali.Bleh x??^_^
Letakkan satu gambar ja yang sesuai dengan contest ni.Yang penting,pict toh mesti lah pict adik-beradik korang.Tak kisah la letak pict adik,abang,atau kakak.Kalo anak bongsu atau takda pict adik-beradik yang sesuai,yang angkat pn boleh.Kalo semua skali pun boleh.haha
Napa pilih pict ni???Tulis huraian secara ringkas dan padat~
Tag kan sekurang-kurangnya 3orang member.Kalo ramai,lagi bagus.Ye x??hehe.Dan pastikan diorang taw.
Dh siap,tinggalkan link kat comment.

Tarikh tamat contest : 10 April 2011 sebelum pukul 12.00 tengah malam.


Gambar adik nisa plak..

Kenapa gambar ni??nisa pilih gambar ni sebab dalam byk2 gmbar..mata nisa asyik tertarik ngan gmb ni je..pilih2 gmb lain pun gambar ni gak tgk balik..haha..sbb gigi adik nisa comel sgt kot..opppss!terlebih suda..ahaha...

ok cam biasa nisa kena jemput kawan2 lain join contest ni...


Sunday, March 27, 2011

❤ Masa untuk menghargai mereka ❤

Selamat malam semua...entry mlm ni sangat2 ringkas sebab nisa nk hargai sahabat2 yg rajin komen blog nisa, rajin singgah blog nisa..thanks a lot!!tak lupa gak kt follower2 nisa..actually nisa xsuka guna bahasa follower ni sebab entah la..nisa lebih suka guna gelaran kawan..kawan2 alam maya nisa..thanks a lot sbb sudi follow blog yg xseberapa ni..nisa wat entry ni bukan nak berlagak or apa..tp apalah ertinya blog nisa tanpa korang semua...daripada 0 sampai la sekarang..bila lagi nisa nk hargai korang semua kalau bukan time ni..mana la tau esok lusa asyik lupa kan??so, kat sini nisa tinggalkan nama2 yg comel dan nisa selesa sangat ngan dia org...yg lain pun sama gak..nisa selesa sgt2..nak listkan semua ssh la..t nisa wat kt entry lain plak eh..jgn marah tau..nnti tak comel plak...


Actually nisa xtau sgt cm ne nk hargai dorg ni sbb dlm byk2 entry nisa..dorg tu la yg paling byk komen..ada je kata2 yg dilontarkan diruangan komen nisa..hahaha..cuba korang bayangkan..dulu blog korang xde sape pn yg komen and now..ada byk org komen..mesti korang gembira kan..cm tu gak nisa..dan nisa perlu hargai mereka2 ni..yg lain bukan nisa xhargai..nisa hargai..tp dgn dorang bg lebih sikit...xde la nk pilih2 kasih ni..kasihku hanya pada kamu semua..hikhik..sayang kamu semua!!

ehsan pakcik google

❤ Tiba-tiba nak buat FB like button ❤

Selamat petang yg bahagia..bahagia la sgt kot...dgn mata yg mengantuk..nisa meneruskan aktiviti blogwalking ke blog sahabat2 tersayang nisa kat alam maya ni...mencari tutorial untuk make over blog nisa..bg lagi cantik, menarik, tetarik kau memang tembam...ohh!bukan nisa yg tembam..nk wat entry ni pn dgn muka layu nak tido..nisa mesti kuat!jgn tido petang...chaiyok!chaiyok!
Berbalik kepada tajuk entry nisa...tiba teringat komen kt entry ini..ada komen oleh Encik Wan kita..

Dari komen beliau timbul idea nk letak Facebook like button...dulu masa template lama nisa ada gak letak..lepas guna template baru banyak yg hilang..lupa nk save..tu yg dari pagi tadi cari blog tutorial...idea tu baru timbul skang..tadi2 xnak lak timbul..tenggelam je..berat sgt kot..haha..so, sapa2 yg nak letak like button tu boleh la try cari kt sini ye..dan kalau korang bosan yang amat sila-sila la terjah blog si wan ni ye..jgn risau..dia xmakan org punyalah..dia mkn Nasi Ayam jer... (agaknya la..kalau salah korang kena belanja nisa lak makan nasi ayam..ohh..mmg salah pun..hahaha..)...Majukan Blog untuk negara..peace no war!(^_^)

❤ Ohh tidak!!aku dicium dikhalayak ramai!! ❤

Salam semua...hari yg sangat indah..tajuk entry nisa hari ni bikin kontorversi...panazz...haha.. entry ni actually nk post mlm tadi..tp tertido plak..tajuk dah wat..isi belum lagi...so, pagi ni nk sambung.. kejadian ni berlaku malam tadi time g teman my parent beli barang2 dapur kat sini...

*mcm promote hypermarket ni je..murah!murah!mari!mari! =P

Macam ni kisahnya..tgh sibuk2 pilih barang..my sis cakap dia kena cium..hurmm..bila dia cakap cm tu je nisa leh tangkap sape yg berani cium kte org kt tempat awam...apa lg mau tunggu...nisa lari ar..gile ar dah besa2 cm ni kena cium..ohhh tidakkkk!!selamatkan diri anda...haha..tp nisa tertangkap!teettt!mak su terjumpa gak nisa disebalik roti2 tempat nisa nyorok...adoi~kalau setakat laga2 pipi boleh la terima...ni cium habis basah pipi ni..ohh!lupa..yg cium tu not a guy.. Mak Su nisa daa....hahaha...saje nk carik kontroversi murahan..oppss!terlebih suda...peace no war....(^_^)

Friday, March 25, 2011

❤ 1 Hari 1 Blogger The Faceblog ❤

Salam 1 Malaysia...hepi!hepi!presentation hari ni dah selesai walaupun agak hura-hara sedikit gara2 nisa gelabah tak tentu pasal...the moment yg nisa xkan lupakan sampai bila2...haha..oppss! lupakan pasal kegelabahan nisa tu..back to the topic..balik keja nisa terus je on laptop & buka blog.. ada update dr admin The Faceblog pasal segmen "1 Hari 1 Blogger The Faceblog"

Syarat2 kalau nak join plak

Ahli kepada The Faceblog
Buat satu entry di blog anda berkenaan :

1. Nama @ nickname : Khairunnisa Binti Dahalan
(boleh panggil Nisa jer..)

2. Nama blog & Rahsia disebalik nama tersebut :

Nama blog "NIESA LOVECREW". Rahsia?masa zaman dulu..cheewahh..cam dah tua plak..zaman sekolah la..nisa suka tgk bentuk ❤ lepas tu suka benda2 or perkara2 & apa2 je la yg berkatain dengan ❤ @ LOVE..hahaha..apa lagi bila ❤ + pink..ouhh!lagi suka!sampai la time nisa PLKN my fren bagi gelaran Niesa Lovecrew!oohh!so sweet..terus lekat dalam ingatan..dari situ la timbulnya nama blog tu..ehe...

3. Ceritakan tentang blog anda

Blog nisa menceritakan tentang apa yg terjadi dalam diri nisa sama ada suka, duka, gembira, marah @ disimpulkan semua sekali GERAMJI..macam2 ada..tapi xde la every entry asyik cite pasal diri nisa je..yg membaca nya mesti boring yg amat..sometimes ada gak la cerita pasal tempat menarik kt sarawak or details lagi kat tempat tinggal nisa ni Bintulu, Sarawak..bukan tu je..kira ni blog rojak la kot..xstick dengan satu2 perkara je...rojak pun ada mcm2 jenis..rojak kangkung, rojak sotong, rojak buah..hahaha..teettt!teruskan ke soalan yg seterusnya.....


4. Tujuan anda blogging

Tujuan nisa berblogging pulak ialah tak lain tak bukan adalah untuk membuang masa yg ada..ehhh..tak!tak!tujuan ialah lebih kepada mencari kawan..ikhlas or tak yg nak berkawan tu adalah hak masing2...selain tu. nisa ni suka membaca..so, kadang2 tu kalau jumpa entry yg menarik2 tu nisa akan baca la..n kawan2 yg dah follow nisa tu nisa akan follow balik + baca entry dorang even hanya sekadar silent reader je..kalau ada idea nak komen baru komen..ehe...tujuan lain tu susah nk explain..nanti panjang berjela plak..okeyh!next!

5. Harapan untuk blog anda

Dengan harapan yg menggunung ini..nisa mengharapkan supaya dapat ramai kawan tak kira dimana jua mereka berada...mmg kena la nisa join segmen ni...kira cam 1 Malaysia la tu...errkk..sesuai ke jawapan ngan soalan?sungguh pelik..untuk blog nisa supaya blog nisa dapat berkongsi serba sedikit pengalaman hidup & leh jadikan pengajaran or apa2 je yg sesuai..pengajaran lebih kepada diri nisa sendiri supaya ingat kot..almaklum la..manusia kan mudah lupa...harapan lain banyak kot!(^_^)...

6. Nasihat @ pesanan kepada blogger lain

Nisa berblogging sebab nak tambah kawan bukan musuh..kalau ada silap dan salah yg tidak disedari tu harap blogger2 lain tak ambik hati ehh...kot2 kalau2 ada entry nisa yang membuatkan anda kecik hati ke, sakit hati ke, terasa hati dan semua penyakit hati..nisa nak mintak maaf awal2 eh...peace no war...(^^,)

Letakkan banner segmen dibawah entry anda dan linkkan ke sini..

Thursday, March 24, 2011

❤ Contest Pose Depan Cermin ❤

Selamat petang semua..hari ni cuti sebab ada test jpj..berita baiknya..niesa dah lulus!!yeay!!haha.. so, dengan mood yg terlalu gumbira ni nisa nak join "Contest Depan Cermin" yg di anjurkan oleh Encik Amri kita..


Syarat2nya pn senang aja..ok.Ni syarat2 yg nisa CnP je dr blog beliau..

1) Terbuka kepada semua warganegara MALAYSIA shj sbb mudah nak bg hadiah
2) Mesti follower blog beliau sbb mudah nak tngok kalau de pepe diupdate nanti
3) Buat 1 post "1st Contest Dari xcyber : Pose Depan Cermin"
4) Letak banner picture kat atas kat dlm blog korunk.. x kisah la sidebar ke kat mana ke dan link banner tu ke contest ni
5) Gambar tu mesti la ORIGINAL yg korunk punya k.. x leh main ciplak2 org lain punya..ramai2 ke atau sorang2 ke yg penting anda mesti ada dlm gambar tuh, pic korunk boleh dalam bentuk statik atau lain2..tp terhad hanya 1 gambar SAHAJA
6) Tag 4 org rakan anda
7) Tarikh tutup 11.59PM pada 23 April 2011
8) Pemenang akan dipilih melalui gambar gaya pose paling sempoi/menarik di depan cermin

nisa pertaruhkan gambar yg tak seberapa ni...(^_^)



so,apa lagi?jom la join ramai2..xsalah kan cuba nasib?kalau ada rezeki menang la..kalau xda nk wat cam ne..terima je lah..ehehe..

Ezaty
Rusyie
Trigyy
Jannah

Nak ajak dorg semua join..kot2 berminat leh la join..kalau boleh nak ajak semua yg berminat join contest tu...jom!jom!

Monday, March 21, 2011

❤ 5 minggu sebelum say gudbye! ❤

Salam semua..hari ni balik lewat sikit sebab banyak sangat keja kt ofis..semua keja yg dibagi kt nisa nk cepat..sakit otak dh fikir semua keja2 yg kena siapkan cepat..dah tu kena pilih untuk wat presentation untuk sharing session jumaat ni..adoi~dah xtau plak nk present apa..dah la trainee je..bukan pekerja pun..nnti tny soalan yg nisa xtau nk jawab cm ne..uhh!pening2..penyelia nisa lak suka mecungkil bakat2 terpendam nisa ni..hikhik..(terperasaan plak..)..mentang2 nisa ni dibawah penyeliaan dia..ikut suka hati dia je suggest nama nisa..dah la last2 week kena pilih jadi MC untuk morning meeting..this week plak kena present..tau je kelemahan nisa ni xconfident nak bercakap..dlm telefon pn boleh nervous apa lagi nk present kt staf2 situ..mampuss..depan kawan2 boleh la present..runsing2...
Sebab tu la dah xsabar nk tnggu 29 April..xsabar nk blah dr situ...penat gilerr practikal kt situ.. terlampau bz kot...everyday bz..setiap hari kira hari bila la nak habis...tapi kan..walaupun tempat nisa praktikal tu everyday memeningkan..ada gak yg membuatkannya best!haha..antaranya :

Makan-makan!

Nisa rasa kalau nisa lama kt tempat nisa practikal tu mmg boleh chubby kot..mne x..every friday mmg wajib akan ada makan2 iaitu pot luck after morning meeting..pastu plak bila ada event cm sharing session, meeting or event2 yg department lain wat akan dapat makanan free yg sedap!perrgghh!belum lagi bila part boss blanja..bersyukur yg Align Centeramat2..haha..

Goodies/Gift!

Bila ada event, ada la booth, bila ada booth, ada la Games, bila ada games ada la gift!haha..kdg2 hadiah lumayan ow..haha..kalau yg xnk main game tu boleh isi feedback form dr satu2 booth n pastu dpt la buku ke, pen ke..ape2 je la yg dorg ada..haha..buku nota dh belambak nisa dpt..ada keychain, pen, buku nota, beg, payung..apa ntah lagi..yg gmb atas tu sebab join mcm2 games...jwb quiz dpt mini fan..lepas tu pertandingan siapa paling cpt menaip..nisa menang!dpt mini speaker..hikhik..tu time "iPerintis Day"..

Event!

Nak tau nape nisa cakap event best??sebab..time event xyah pening2 nak wat keja..1 day boleh pusing2 kt event tu..untuk department nisa "Finance Day" sbb kte org kan finance dept..ehe.. nisa penah pg mcm2 event gak la..contoh "HSE Day", "iPerintis Day", "HRM Stakeholdey Day" dll...alasan untuk ponteng kerja..haha...

Dah..dah..cukup la tu..kalau nisa cerita mmg xkan habis la..sampai benda lain plak nk cerita..tu la masalahnya bila simpan..haha..actually nk update pasal bnda lain..tp bnda lain plak yg klua..haha..xpe2..sekadar berkongsi..sebelum menghadapi sharing session jumaat ni..wish me luck k!ehe..

Friday, March 18, 2011

❤ ok!fine!aku mengaku yg aku ni..... ❤

Salam semua..malam ni terasa agak malas nk update entry...yela..penat sangat kot..tp ssh gak kalau x update..terasa cam menyimpan beban yg teramat berat di dalam kepala ni..hari2 nisa ni penat...keje nk cakap berat tak de la..keje pn depan pc je..kepala serabut..kalau boleh nak cite semua yg ada dalam kepala otak ni..terlalu banyak kot..macam tengah fikir masalah dunia plak kan...gembira sudah, marah sudah, rindu sudah and now sedih pulak...(~_~)
Sebagaimana tajuk entry nisa tu..hukhuk..xboleh disangkal lagi yg nisa ni mmg la kuat menangis...dengan ini saya membuat pengakuan bahawasannya saya KHAIRUNNISA BINTI DAHALAN mmg seorang yg congek/cengeng/kuat nangis dan semua jawapan di atas..semalam kompiden cakap strong gurl..kononnya...kuat la sangat..kenyataan yg menyatakan saya ini congek adalah dibuat oleh pembuli2 tegar di Politeknik Kuching Sarawak..ada bukti tau..!

kalau bawak g mahkamah boleh menang ni sebab ada bukti yg kukuh..ehehe...

Mmg dh secara semula jadi nisa ni dilahirkan terlampau sensitif..mood xmenentu je..dah xsabar nak tamatkan latihan industri..serabut kepala hotak ni..apa yg nisa taip ni pun entah betul ke tidak ayatnye...kena cek ngan cikgu Bahasa Melayu ni...masalah2...hurmm...

ihsan pakcik google

Thursday, March 17, 2011

❤ Rindu kt Kem PLKN Sg. Rait Miri! S6 kump.2/10!! ❤

Salam..entry kali ini nisa nak meluahkan rasa rindu yang teramat sangat kat kenangan dulu masa jadi wirawati Kem PLKN Sg. Rait Miri...sampai tak terkata nak menanggung kerinduan ni..haha...
Kalau imbas kembali time tu..memang byk kenangan manis la..dari awal2 sampai sehinggalah masa balik..masa baru sampai tu nangis sebab nak balik, then masa nk balik nangis xnak balik..pelik kan??betapa kuatnya aura PLKN ni...kalau sapa2 yg penah join PLKN..tnya la dorg..hampir 99.99% akan cakap PLKN ni bessstt!dari segi aktiviti..kita boleh cuba mcm2 perkara baru..blaja benda baru..even dlm kelas pn kdg2 seronok sebab mcm2 aktiviti la..kalau nisa suka sgt2 bila part makan..haha..6 kali sehari + 1 kali mkn sndri...sapa nk bg 6 kali sehari mkn tu...org msuk PLKN kurus..nisa plak msuk PLKN gemok yg amat...naik 9kg babe..ambik kauu..9kg tu...haha..
Bukan setakat makan..lagi nisa suka tembak menembak..perrgghh!pegang m16..giler xnak??seronok giler leh menembak ni..time tu dapat markah 56 n dat is better dr boy yg dpt markah 0 ok..(belagak cket...nggeee~)..selain tu jugak dpt ramai kawan..cinta PLKN pn nisa ada gak..tp xbertahan lama..yg seronoknya kisah cinta nisa kt kem lawak!haha..sbb he is my enemy!tiba2 lak leh sangkut..ohh!xnk cerita la…hahahanak cakap semua best tu xde la..ada gak la part2 yg nisa xbrapa suka..ehe..kena bangun awal2 pagi..pastu bila turn dorm kte org kena berjaga malam lak...paling xsuka sebab sll kena buli di atas ketembaman yg tidak diperasankan oleh diri sendri!dan dibuli oleh abg2 kantin yg menjdi punca bdan nisa jd bulat!haha..dah panggil orang pinggu!pinky ngan pinggu jauh beza tau..tp semua tu kenangan..buli membuli ni la wat kta org rapat cam adik beradik..xleh tahan bila my fren n now dh kira cam abg kandung nangis masa last day kte org..saya juga yg paling congek!hukhuk...ok2..cukup2..kalau nisa teruskan..confirm xcukup page..bg korg tgk gmb plak k!

Kat atas tu ada gmb time kelas KN(kenegaraan..kot..lupala), PK(pembinaan karekter), gmb time menang sukan air..Delta is campion!and last but not least gambar company Delta..ooraaiittssss!

Next, gmb masa wirajaya sempat lak bposing tu..ehe..gmb time jd pengawal malm..siap ttp lampu dorm kononnya xtkt..haha..gmb ngan JL kte org..and da last one gmb kt padang sasar...kalau sapa2 xtau padang sasar tu apa..tgk la gmb tu...tempat menembak..panas gile ah..


Tadaaa!!ni bukan boypren nisa tau..ni adalah salah seorang pembuli tegar nisa..ni gmb time malam seribu kenangan..sedih siot...tgk la betapa bengkaknya mata nisa..lom g keesokkan paginya..lagi la bengkak cam baru lepas kena sengat ngan lebah..sedih~

Kalau ingat balik mmg sedih la sebab semua kenangan memang xboleh dicari ganti...harap2 leh jumpa kawan2 PLKN bln 5 nnti!terbaik oleh wirawati Delta Kem PLKN sg Rait siri 6 kump 2/10!!

nota hati : kpd sahabat blogger yg nk jumpa nisa kt KL bln 5 nnti halu2 la ye...ehe..memandangkan nisa nk g menjelajah ni..kot2 berkesempatan nk jumpa sahabat blogger apa salahnya...kecik tapak tangan..nahh!sarawak nisa tadahkan...salam sayang dan selamat malam!(^_^)

Tuesday, March 15, 2011

❤ Contest Edit Gambar!! ❤

Selamat sejahtera semua!ehehe...balik keje je nisa terus on9 & bukak blog..dah la escape game ada match ngan department len..nk lawan volley ball..mak ai..dorg suh nisa main volley ball??jd pemain simpanan boleh la..tgk la badan nisa ni cam ne..ada hati nk main volley ball...t xpasal2 group nisa kalah..hahaha...gpn xminat ar volley ball...
Erkk!out of topic..actually tiba2 nisa nk join "Contest Edit Gambar" oleh Cik Fiqa kita..
syarat-syarat yg beliau tetapkan ialah :

Syarat2 untuk contest nie senang jer :D
- kena follow Fiqa . Wajib . Sebab Fiqa nie kejam skit :D
-mesti buat satu entry untuk contest nie . tajuk ? suka ati korang la .
-letak banner kat atas tu . bukan gambar ZOMBIE tu , okes ?
-mesti link kan ke blog lapuk nie .
-letak URL post anda kat ruang komen tu
-kalau boleh korang letak banner tu kat sidebar . senang Fiqa nak detect orang yang join contest nie .
-pastu kat bawah gambar tu korang wish besday

Nisa CnP je tu ek..ehehe..kalau korang nk join..boleh la klik sini...


yg di edit oleh nisa plak..


Monday, March 14, 2011

❤ Finally!Tabung Nuff bergerak!! ❤

Salam!hepi!hepi!hepi..tabung nuffnang nisa dah bergerak!!haha..thanks kpd semua yg telah menyumbangkan tenaga dan masa mereka utk meng'klik mr.nuff..sayang korang sgt2!(^^,)...
Setelah sekian lama menabung..ahernya bergerak gak tabung Part Time Job nisa tu..hikhik..semalam marah bukan main..hari ni hepi pn bkn main lagi an..Alhamdulillah...LOVE U all damn much!!

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit!(^_^)

Sunday, March 13, 2011

❤ Tiba2 nak marah sangat2...!! ❤


Ohhh!!tidakkk!!!malam ni lepas balik dari jalan2..tiba2 rasa nk marah!!bukak blog ni cuba utk menenangkan minda dengan baca entry kwn2 alam maya...nak tau nape nisa tiba2 nk marah??nak kongsi sikit punca2 tercetusnya api kemarahan ni..setan mesti loncat2 hepi sebab nisa marah2...mencuba utk meng'cool'kan diri..huhu..
Ok, hari ni plan nk enjoy sebab dah lama sgt x enjoy..bukan nk enjoy ngan benda2 yg merosakkan minda..tp nk g jln2 kat pameran Hari Peladang peringkat negeri + nak g tgk wayang..siap dah ajak member2 lak g..xramai 3 org je termasuk nisa..malam b4 g tu dah tag membe yg nk ajak g tu..22 on je..kononnye..cakap bukan main lagi..tapi nisa paling pantang bab tipu2 ni...kalau xnak pg xyah tipu..cakap terus terang..bukan nak paksa..ok fine..xkisah la..lantak la nak tipu ke x..dah banyak kali kena ngan org yg sama..dan banyak kali terkantoi..tp buat tak tahu..bia Allah je balas kalau dia nk tipu2...malu la tipu dengan benda yg org leh dapat tahu..arrgghhh!!sekali lagi setan tepuk tangan tgk nisa marah..nk cool2 kan diri..nisa pg lepak kfc je b4 nk g tgk wayang..cite start kol 430..tgk kurafat.. al-maklumlah..cite dah basi..kt Bintulu ni cite yg dah basi baru keluar..dsebabkan nk gak tgk kt panggung wayang..x kisah la basi pn basi la...Lepas cite tu habis, xtau nk g mana sebab kena g teman kawan..so try la pusing 1 tempat pameran tu kot2 jumpa kwn nisa yg xjd join tu..cari pnya cari..xjumpa..dari situ dah tau..tipu.. cool2..jgn marah2...pg beli something yg boleh dmkn n sumbat dlm mulut..sambil pusing2 tgk apa yg patut..
Lagi marah sebab, abg nisa!org nak balik..penat!t nisa balik lewat2 tau plak marah..dah tu soh tnggu tempat jauh2..xtau ke adik dia ni pompuan..t xpasal2 kena colek..baru tau..dah org xreti nak melintas jalan..bukan xreti..xberani je..abg2 polis kt ctu plak menggatal..pantang tgk pmpuan..isy~lagi sekali setan gelak sambil guling2 sebab suka tgk nisa marah tanpa sebab yg munasabah...
Dah cuba hilangkan marah dari awal2 klua..tapi ada gak yg nk wat nisa marah..setan byk sgt kot sbb tu jadi cam tu..tp bila cite pasal kawan..ssh nk cari kawan yg betul2 kita leh wat kawan..maksud nisa jujur dan yg sewaktu dgnnya..kawan yg boleh di anggap Sahabat sejati nisa ada 3 org..Nur Qamariyah Khan a.k.a Kak Nur, Siti Nor Raddziah a.k.a Nameng & Marianne a.k.a Yen..setakat ni juz dorg yg sgt memahami diri nisa..tu yg sayang dorg sgt2...tp honestly mmg ssh nk carik kwn skang ni....
kawan2 nisa kt dunia blog ni mesti baik2 semua kan?haha...kalau xbaik korg mesti x follow nisa..bkn nk ckp yg x follow tu jahat..kpd yg sudi follow nisa tu..nisa hargai sangat2..nisa akan cuba menghargai korg sebaik yg mungkin..InsyaAllah...sayang korg gak!!
okie la..nak tido..penat sgt2..sok kena g keje dah..alahai..rasa sayang nk tinggalkan blog n kawan2 kt dunia blog ni..tp keadaan tidak mengizinkan..nite allz~mmuuaaxxx!

Saturday, March 12, 2011

❤ Contest Aku Dan Pink ❤

Lagi dan lagi..ambik kau!hahaha..hari ni mmg amat2 gila nk join macam2 contest..blogwalking dah, baca entry dah, dan sekarang contest dan contest lagi..haha..memandangkan nisa ni obses dgn PINK!so, nisa nak join Contest Aku Dan Pink..kalau korang nk join gak sila2 la click kt tajuk contest kt bawah tu eh..(^_^)


Gambar yang nisa pertaruhkan plak

❤ Join lagi!Our Memory Photo Contest ❤

Salam guys, ok xnak cite panjang2..apa yg penting nisa nk join contest lagi...kalau boleh nak join banyak2 contest memandangkan mood tgh gila nk join contest..(^_^)


Kalau korang nk join contest tu boleh la click kt tajuk contest tu eh...so, nisa nk letak gambar yg sama time family photoshoot sebab suka sgt time tu..

Nisa pilih gambar ni sebab rindu sangat masa2 indah time ambik gmb ni..(^^,)

Macam biasa nisa nak ajak kawan2 nisa join contest ni :
Ezaty
Rusyie

Friday, March 11, 2011

❤ Nak Join Blog List Cik Wani..! ❤

Malam ni terasa rajin nk join blog list wani ni..hikhik..semenjak 2 menjak ni asyik gila nk blogging..facebook dh xberapa sbb rasa bosan..dekat fb pn niesa approve kwn2 yg dkenali je..tp ada la gak kwn dr SB..tu pn 2 org je..ehe..kalau kwn2 dr SB add..kompom!nisa terus je approve..skang ni bukan nk cakap pasal fb..skang nk ckp psal blog Cik Wani..

Suka tgk blog dia sebab..hahaha..PINK!uhh!nisa ni pantang tgk pink..obses sgt kot..lagi sebab blog dia anda lup2..dh nma blog nisa ni lovecrew..mesti suka love..kan2??then entry dia pn menarik..nisa ni kalau dh follow org nisa tetap akan baca entry dorg walaupun xkomen..kalau rajin komen kalau x baca je la..

so,kalau korang nk join blog list Cik Wani kita ni...leh la click kt bawah tu k...

Cik Pinky Pie Chomel <--click sini

jom join..
Biela

Thursday, March 10, 2011

❤ Pink Dalam Kenangan....❤

Salam dan selamat petang semua..pada petang yg mendung ini..hujan renyai-renyai kot kt lua.. tiba2 terasa bosan..dah la ari ni

ponteng

keje..tidak disengajakan ok..haha...malam tadi berniat..esok malas la nk g keja...penat otak ni wat keja yg memeningkan..nasib baik penyelia nisa dah isi borang penilaian..kalau tidak..ambik kau..dapat markah teruk2 utk latihan industri..dh niat xnak g keja..alih2 pagi bangun lewat..nasib baik cuti so xbangun subuh...jd hari ni saya bercuti tanpa kebenaran..hakhak..ada aku kesah??bukan selalu pun kan nk merehat2kan otak ni...

Ok..panjang lak mukadimah entry ni..disebabkan kebusanan melanda jiwa..nak siapkan report agak kemalasan..so, nak selongkar gambar2 dalam lappy ni..banyak gak gambar yg ntah apa2 dlm laptop nisa..terjumpa lak folder gambar barang pink..

tu separuh je..sebab niesa besarkan gambar folder..folder "Pink"

dalam folder tu ada byk gambar barang2 nisa cam teddy bear, beg skolah, Pin Butterfly pink, kasut n mcm2 lagi la..tapi dalam banyak2 gambar..ada 2 gmbar yg barang nisa paling sayang tapi barang tu dah xde..hukhuk..(~_~)


Beg Bulu-bulu Pink
Tadaa!!hiasan beg ni adalah hasil tangan sendiri...ni beg skolah nisa time form 5..penat gak nak jahit bulu2 tu..tapi lepas siap menjahit puas hati sebab cantik sangat!lip lap lak tu..haha..Beg tu lebih fames dr nisa masa kt skolah..org asyik tnya je beli kat mana...beg tu mmg la beli tapi hiasan tu jahitan sendiri...tapi lepas masuk PLKN entah mana beg tu menghilang..dah la seminggu lepas PLKN mendaftar untuk masuk poli..xsempat nak cari..hukhuk...sekarang ni tinggal kenangan..ada gambar je..

Handbag & Accessories


Handbag, getah rambut, cekak rambut semua kaler pink & ada bentuk kt situ...cekak rambut je xde bentuk ..rantai tu plak saja letak sekali sebab time ambik gambar barang2 tu niesa baru n beli sekali masa shopping raya..barang2 tu semua dah xde...hukhuk..sedih..tinggal rantai je ada..buah rantai huruf N tu pun dah hilang masa demam teruk tahun lepas..kena x-ray so rantai kena tanggal..my fren tarik xsedar buah rantai jatuh kot..

so, semua barang2 tu dah xda hanya tinggal kenangan..gambar je ada..xpe2..t kumpul duit nak beli barang lain plak..yg pasti mesti PINK!!

Wednesday, March 09, 2011

Contest Jangan Pandang Camera!!

Malam ni tiba2 lak nk join contest "Jangan Pandang Camera"..entah apa yg merasuk jiwaku dikala hari yg sangat memenatkan..dulu rajin gak tangkap gambar..posing sana,posing sini..nisa ni boleh dikategorikan dgn org yg gila di photoshoot..pantang jumpa lensa..abis la..xleh wat apa..hahaha..

Penganjur contest ni ialah CIK DYANZJHA..jadi kalau sapa2 yg nk join boleh la klik kt tajuk contest tu..


Syarat yg ditetapkan ialah :
1. Jadi FOLLOWER blog INI.

2. Buat entry dengan tajuk contest----> JANGAN pandang camera!!!

3. Pilih 1 GAMBAR sahaja. tak kisah la gambar sorang2 @ ramai2..gambar candid ke atau gmbr dari tepi@belakang ke...boley jer...yang penting JANGAN pandang camera okeyhhh!!! Letak banner di atas di dalam entry anda dan link kan terusss ke entry contest ini.

4.Kalau boleh letak lah banner contest ni kat sidebar sekalii...

5. TAG sekurang-kurangnya 3 orang blogger (lebih lagi digalakkan) dan pastikan mereka tahu.

6. Tinggalkan LINK entry penyertaan anda pada bahagian comment entry beliau.

(syaray2 niesa cnp je dr blog cik pengajur..hikhikhik...)


Oppsss!boleh plak terlupa nk tunjuk gambar sendiri..lebih2 plak cam dia yg menganjur...

ini adalah gambar time family photoshoot..ehe..nisa xlain xbukan yg pegang pyung pink tgh2 tu..hikhik...

sahabat2 sekalian...jom join!
Ezaty
Arcmabaharin
Misz Bubble
Miss Nadia

❤ Kerja,Belajar,Kahwin..mana lg senang?? ❤

Selamat malam semua..hari ni teramat la penat..penat bukan sebab dah keluarkan tenaga wat kerja2 berat or apa..tp penat otak sebab banyak sangat kerja hari ni..ehh..bukan hari ni je..setiap hari...terasa cam kan seronok time belajar..tapi bila belajar plak mesti akan cakap..kan seronok kalau kerja..adoi~ tu la sifat manusia..tak pernah puas dengan apa yg kita ada..tak reti nak bersyukur...
Hari ni mcm2 jd kot..dengan double postingnya,kerja belambak,layan auditor yg sibuk nk carik dokumen..robot pun leh rosak tau bai..pe lagi nisa ni..bukan robot..manusia..hheee~berkaitan dengan entry hari ni...dah lama dah fikir lepas diploma nak wat apa..fikir punya fikir..

situasi 1 : Di alam pekerjaan
Hari2 tension..!kerja belambak xreti nak habis2..pagi2 kena g keja awal pastu balik lambat..
sabtu ahad pun xpasti lg leh cuti...1 hari kerrrrjjaaaa je...nak rehat xde masa..hari2 pening..
Kalau belajar kan leh gak rehat2..dlm 1 hari ada gak masa tdo siang 1 jam..lepak2 ngan
member..mcm2 la leh wat..xpening fikir pasal duit..

Situasi 2 : Di alam pembelajaran
Hari2 assignmnet, kuiz, test...assignment,kuiz,test..g kelas..malasnya nk wat assignment..
dekat2 final nnti pening nak wat ulangkaji last minute..
Kan best kalau kerja..xyah fikir pasal exam..kerja,kerja unjong bulan dapat gaji enjoy..

Situasi 3 : Di alam rumah tangga
Maaf ye..situasi ni nisa xleh bayangkan sebab xrasa lg..=P
Sapa2 yg ada pengalaman tu leh la bg nasihat...


Begitulah kisahnya..sempat plak berangan-angan fikir masa depan..so, sekarang ni nisa pn xtau nak smbung blajar ambik deg or keja..tgk rezeki la..kalau ada peluang belajar n mak ayah bagi..nisa sambung..tapi kalau rezeki lebih kpd bekerja..nisa keja..tp kalau 22 xda cam na??hahaha....
InsyaAllah kalau sampai jodoh nisa...ehem2..calon xda lagi ni..hikhik...kalau dh tiba atau sampai seru org ckp..nisa redha..benda baik x elok di tangguh2..nggeee~tp nisa muda lg...xnak la!nisa nak berjaya dulu..dan nak enjoy puas2..pendapat korg plak cm ne??



luahan hati dan perasaan..(^_^)

Monday, March 07, 2011

♥ Saya Pendamping malam... ♥

Salam guys..(mood suara seram...) malam ni, dengan suasana yang malap...hanya diterangi lampu lappy nisa...kita crita pasal hantu nak??cheewaah!kononnya...nak cerita hantu..banyak la..sendiri penakut..nak cerita hantu!haha...tajuk entry bikin suspen je...kuang3..
Malam ni lewat sikit masuk bilik sebab kena temamkan adikku yg tersayang sampai dia tertido..selalunya my bro ada..tp tadi dia sibuk ngan moto dia kt lua tu ha..yela, org tgh prepare nk join autoshow..ntah apa yg dorang wat kt lua umah tu..si kecik ni plak kalau xde org teman xleh tdo...kesian dia..nasib baik nisa ni kakak yg penyayang dlm kurungan.. =P haha...
Baik ada makna tu..ehe..mesti la baik..sapa xsayang adik oi..adik bongsu lak tu..dah nakal..manja lak..kadang2 geram gak ngan si kendut tu..tp kadang2 dia la penghibur jiwa..telatah budak2 biasa la..wat org geli hati je..tahun ni dia baru masuk tadika..semangat tu nak g skolah..kita tgk la setahun kemudian cm ne..hikhik...kalau dia malas..siap dia nisa tarik tinge..(dengan muka garang ni..gggrrr..!)
Apa yg best adik nisa ni, setiap kali shopping dia mesti ingat akak kesayangan dia ni..haha..sebab dah terbiasa beli makanan utk dijadikan bkalan masa hadapan..beli mkanan utk bwak balik asrama daa...dia mesti tau makanan apa utk nisa..mmg terbaik la adik nisa ni..kadang2 mak bising gak..ingatkan dia beli wat dia bekal..rupa2nya beli utk akak dia ni...haha..chayunnkk! adik ku yg pandai..nggeee~

tgk sampai kerusi2 sekali dia bwak tdo..


ank buah nisa,si gendut ksygan & adik pmpuan
--> tgk mcm2 ragam budak kecik tu...isy2..(~_~)

nota hati : tak kisah la cm mana pn..family tetap di hati..heee~sayang dorg semua!!

Sunday, March 06, 2011

Jom Join Bloglist Blogger Baru!

klik sini kalau nk join...

Entry ni khas wat sahabat blogger yg followernya kurang dari 300 org..so, apa lg??tnya plak...jom ar join..kita kan blogger baru...ehe..sama2 la kita memeriahkan lagi dunia blog ini... majukan sukan untuk negara...

Sahabat baru Nisa :

apa tunggu lagi..jom!jom!jom!jom..kita kecoh2...haha..(^_^)