Monday, February 28, 2011

tak nak bagi komitmen..

Salam guys..baru hari ni berkesempatan nk update blog..yela bz memanjang..bz merehatkan mata kot..beberapa minggu ni selalu je tdo awal..time2 cuti pun sibuk menyiapkan report..sambil2 wat report tu nisa blogwalking la tinggalkan jejak, baca2 entry blogger lain..dlm masa yg sma menyiapkan header dengan kreativiti sendiri..baru terasa kepuasannya...

hasil tangan diri sendiri..(^^,)

Actually bkn nk ckap pasal header baru...hari ni nk cakap pasal KOMITMEN..td tgh text ngan member..so cite la pasal aktiviti hari ni...terkeluar plak cerita pasal lelaki..eh..yg text ngan i tu pn laki tau..its about komitmen la..nisa cakap yg nisa tak nak bagi komitmen..komitmen apa?komitmen untuk serius on relationship kot...tp bkn dgn member yg nisa text tu la..mayb dgn mana2 lelaki yg cuba rapat ngan nisa..yg text ngan nisa tu juz a fren..nak cakap tawar hati mayb ada sikit kot..nak cakap tak percaya cinta tu..tidak sama sekali sebab cinta ni kan anugerah Allah..so kita sebagai hamba mestilah mensyukuri anugerah tersebut...

Cuma sekarang ni..nisa tak nak bagi komitmen untuk bercinta lagi dan ada hubungan serius..InsyaAllah nisa nk focus on study je..nak menolak kehadiran cinta tu..memang nisa ni tak mampu..biar lah kenangan lalu jadi pengajaran wat nisa supaya jangan mudah terpedaya dengan kata2 dan janji2 manis lelaki..tp xcakap tau semua lelaki tak leh percaya...nisa ambik tu semua sebagai langkah berjaga2...nanti kalau dah tiba masa & jodoh dah dekat..InsyaAllah..xlari gunung dikejar..kalau dah ditetapkan seseorang tu jodoh nisa...kawin gak kan?sapa la yg tak nk berumah dan bertangga..ehe...seperti yang nisa cakap tadi, buat masa sekarang nk focus kt pelajaran..

Apa yg jd kt diri nisa sebelum ni pun ada hikmahnya..nisa je yg xnampak..dan nisa yakin Allah bagi semua ujian ni sebab niat nisa..niat nisa dari dulu sampai sekarang xnak kawin awal..nak kejar cita2 dulu..nak jadi seorang executive yg berjaya..nak bahagiakan mak ayah..ingat lagi apa yg mak nisa cakap.."bagi dia sebuah vios dulu baru leh kawin.."..sentiasa ingt apa yg mak nisa cakap..perrggh!!vios tu..kena menabung 67sen dari sekarang kalau nk cepat2 kawin...haha...lagi satu nisa dh bernekad..kalau nisa dah berjaya nanti nisa nak tnggung adik nisa paling bongsu sampai dia habis belajar..tak kisah la sampai mana pun kan..yg penting nisa tanggung semua perbelanjaan..InsyaAllah..

Kesimpulannya, kalau nisa dah lama berniat lepas diploma aku nak kawin lah..!mayb sekarang ni nisa dah ada seorang lelaki yg bergelar kekasih kot..hikhik..mayb je la..tp sekarang ni..niat xnak kawin awal2..wat apa berkasih kalau xnak kawin awal kan??wat tambah dosa adalah...ambik kau!!dari situ nampak kan hikmahnya...sebab tu nisa bersyukur sangat2..Allah maha mengetahui...kita hanya mampu merancang..dan DIA yg menentukan....


ye2 je cam wat keje..padahal posing gedix je tu..ehe..(^_^)

Wednesday, February 23, 2011

Santai bersama keluarga

Salam dan selamat malam!sejak akhir-akhir ni line tenet wat hal plak..nk on9 pn jd xde mood. Tangguh pnya tangguh baru malam ni berkesempatan nk update blog..dah tu line pn nyawa2 ikan je..sabar je la..janji leh on9 gak..dari dibiarkan blog ni bersarang..terpaksa la jd silent reader..nk komen pun susah..nk tinggalkan jejak apa tah lgi..

Seperti yg tertera pada tajuk entry..ada gak la sedikit masa utk bersantai ngan family..tu pn last minute punya plan..sejak beberapa minggu ni semua org asyik bz..kerja..kerja dan kerja.. nisa dengan kerja yg berlambak,buku log yg msti update setiap hari sebab tak lama lagi lecturer nak datang tempat practikal..ada 2 report lagi yg perlu disiapkan dlm masa 2 bulan ni…sabtu ahad plak ada kelas memandu..aarrgghh!tension seketika..so, last Sunday mak ajak bersantai kat Tanjung Batu..walaupun hari nampak mendung memang menunjukkan hari akan hujan..tapi tetap gak pegi..apa la guna org cipta payung yg pelbagai saiz kalau tak dimanfaatkan..ehe…nasib baik balik awal time tu..kalau tak nisa ditinggalkan berseorangan la kat rumah..haha..

Seronok tau..cam main pondok2 plak..

Malam-malam sepi tanpa dunia blogging nih..haha..disebabkan kepenatan mental setiap malam tidur awal..9.30 malam je dah mula nk lelap..penat giler otak ni dowh!!haha..org lain penat badan,otot pe semua..nisa plak penat sebab banyak berfikir..orang account ni mmg byk fikir la kot..bila fikir pasal masa depan plak..aduhai..susah nk cakap..belum kerja tol2 baru praktikal dah terasa kepenatan dan ketensionan..nak futher study plak fikir assignment,quiz dan final test yg pastinya akan berlambak2..betul orang cakap..tak de benda dalam dunia ni senang..

so,dengan kesempatan yang ada dan masa berehat yang seronok...gunakanlah kesempatan dengan sebaik-baiknya..kalau dengan family lagi terasa keseronokannya..ketenangan bila sama-sama bersantai and berkongsi cerita ngan mak tersayang..

Saat indah dan masa yang menenangkan

Seronok sangat leh luangkan masa ngan keluarga tersayang..tp time tu jejaka2 kacak dlm keluarga xde termasuk ayah..semua sibuk..so,yg perempuan2 je la bersantai..xtermasuk dua budak kecik yg sibuk main air tu...hee~

Nota hati : Biar lambat asal selamat..Ingat lah org yang tersayang..pandu cermat jiwa selamat..pesanan khidmat masyarakat ini adalah utk kebaikan kita semua..katakan TAK NAK!nggeeee~(^_^)

Sunday, February 20, 2011

Mari!mari join FACEBLOG!

"SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMA FACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH"


Entry kali ni..its about FACEBLOG..yg kt atas tu nisa juz copy and paste je..huhu..nisa pn xtau sgt pasal faceblog ni..so nk join ar gak kot2 leh dapat kawan baru..(^_^)..so,kepada sape2 yg xjoin lg jom ar kte ramai2 join faceblog ni...

Friday, February 18, 2011

~Siapa Paling kReatif~

Salam dan selamat malam yg dilimpahi hujan rahmat..waahhh!kata2 aluan gitu..haha..saya membuat entry ini kerana....(tidak lebih dari 150 patah perkataan...) teett!salah2..kena tanya cikgu dulu..cekgu akim..oo..cekgu akim..mna cekgu ni...la...dia wat segmen rupanya..nk join!nk join!semangt ni..apa yg penting??kerjasama yakin la…


blog pilihan hati <-- klau nk join klik sini..

Syarat yg cekgu Akim telah tetapkan adalah seperti berikut :

1.Buat satu entry tentang segmen ini.

2.Copy dan paste header Pilihan Hati pada entry anda.

3.Sertakan dan lengkapkan ayat ini : Saya berblogging kerana.....(patah perkataan tiada limit)

4.Letak link ada diruang komen Saya beliau.

5.Ayat atau slogan yg paling kreatif dan menarik akan di review di Pilihan Hati(jumlah follower atau kecantikan sesebuah blog tidak akan mempengaruhi keputusan cekgu..)

6.Tarikh tamat segmen ini ialah 21/02/2011.

******************

Kepada : Cekgu Hakim

Nama pelajar : Khairunnisa Binti Dahalan

Kelas : Seni kreatif 1.

Tajuk karangan : Saya la yg paling kreatif dlm kelas...

Saya berblogging kerana saya telah menggantikan blog ini sebagai diari harian saya. Walaupun saya tidak meng-update entry2 saya setiap hari sebagaimana yang saya lakukan pada diari saya, saya berbuat demikian adalah disebabkan beberapa faktor yg tidak dapat saya elakkan. Sekiranya saya mnggunakan diari, saya hanya akan mengalami masalah apabila pen saya kehabisan ink atau apabila diari saya kehabisan tempat kosong. Tetapi, apabila saya berblogging,saya akan mengalami masalah apabila line internet berukband broadband saya diputuskan kerana tidak membayar bil atau saya mengalami masalah gangguan cuaca yg menyebabkan line tidak strong. Saya juga berblogging kerana saya ingin menambah kawan di alam maya. Bukan saya tidak ada kawan cekgu. Kawan-kawan saya semua di alam nyata, jadi saya ingin menambah jumlah kawan saya seberapa banyak yang boleh. Saya pernah bertanyakan jawapan kepada soalan ini kepada cekgu matematik saya, soalannya berbunyi “Kawan alam nyata + kawan alam maya = ???” cekgu mate saya hanya menggaru-garukan hidungnya yang tidak gatal. Kenapa ya cekgu Hakim?Boleh tak cekgu menerangkan jawapan kepada soalan saya itu tadi? Kalau cekgu tidak tahu jawapan pun saya akan buat-buat tahu je lah! Dunia blogging ini sangat menyeronokkan dan lebih seronok dari menonton Akademi Fantasia musim ke-9. Cekgu nak tahu tak kenapa? Hal ini kerana, apabila saya berblogging, saya akan berjumpa dengan kawan-kawan yang sangat ramah-tamah aidilfitri. Walaupun mereka tidak mengenali saya dengan lebih dekat, tetapi apabila mereka memberi nasihat dan kata-kata semangat kepada saya cekgu saya akan berkata begini “wow!!mereka ini sangat baik dan sangat mesra alam la…” mereka member komentar seolah-olah kami sudah mengenali antara satu sama lain 10 tahun sebelum ini. Saya sangat gembira tidak terkata-kata. Kesimpulannya, saya berblogging disebabkan semua jawapan di atas. Sebelum mengakhiri karangan saya ini, saya meminta ampun maaf zahir dan batin kerana tidak sekreatif yang disangka. Terima kasih dan datang lgi..(^_^)

Markah : ______________

Follower yg ke-29 & 30!!

Salam semua!sebagaimana yg tertera pada tajuk entry saya pada hari yg indah ini...sy da ada follower yg ke-29!Alhamdulillah..harap2 yg follow nisa tu baca entry nisa gak ye...tiada paksaan disitu..nisa pilih nombor 29 sebab..jeng..jeng..jeng..sebab dia ada nombor 2+9=29 ye murid2...wahh..cekgu account ni mmg pandai sgt mengaja..heee~29?apa ada pada 29?sapa nk jawab angkat mata!

teeett!!masa menjawab dah tamat..sila bukak besar2 mata anda yg sgt cantik itu..anugerah ALLAH...Alhamdulillah..bersyukur sbb ada mata yg cantik..(kena selitkan tazkirah ckit..saya kan ustazah...haha..)dah..dah..cukap la sekadar dipinggiran...nisa suka nombor 29 sbb tarikh nisa melihat dunia tu...mana tak suka gilerr!!xde la sampai gle ye kwn2...haha...apa2 pn..utk follower yg ke-29..thanks banget ya!!..terima kasih..sayang anda-anda semua...(^_^)

Follower ke-29..jenguk sini

*****************

Ingatkan nk tutup cerita dgn follower yg ke-29..baru je nk post balik..tgk..alamak!dh ada follower yg ke-30 plak!cm xcya je ni..arigato2!kalau post gak entry ni td msti xmenarik langsung jln ceritanya sbb bukti xckp kukuh..ehe...and one more thing!nisa baru jumpa blogger srwk!!wahhh!!sekian lama saya menjelajah dunia blog ni..baru berjumpa..mmg la ada blogger srwk..tp yg dikenali la..yg tak dikenali ni baru jumpa..hee~beliau ialah MASURI...thanks again ktk...rajin2 baca entry kamek k..ehehe..

jom terjah dia kt sini...

Wat follower2 yg lain...terima lah dari nisa...
tepuk..6x
tepuk terima kasih...!
terima kasih!
thank you!
xie xie!
nandre!
syukran!
arigato!hait!
(terima kasih dari wirawati nisa Kem Sungai Rait Miri,Sarawak!kump2/siri 6 2009)
wahh!sempat promote lak..heee~ =P
SAYANG KAMOO SEMUA!!

Thursday, February 17, 2011

Tetap enjoy walaupun demam!

Salam!hari ni terasa penat sgt sebab 1 hari sibuk dgn event "Finance Day" kt tempat keje..tp masa kt event xde lak terasa penat..demam pn jd sihat sbb leh cuci mata..chewaahh.. =P..tp bila balik je terasa lenguh satu badan..(haa...ambik kau..)..Wpn penat mmg enjoy gler ar..today,nisa jg booth utk gamez!i ajk hadiah ok..wpn hadiah xseberapa tp korg msti bersyukur..kta org bg free tau!bkn senang org nk bg free2 ni..dh la jg bhagian hadiah..then kt sebelah i plak Nazril Idrus..!!perggghh!! gle hemsem dowh...beruntung Sazzy dpt suami cm dia..ngggeee~(menggatal plak...)membe2 jeles tu i jd P.A tak rasmi Nazril hari ni..ehe..sronok!sronok!
Dah terlampau sronok cm gini la jd...smpai xprasaan diri ni tgh demam..tp flu mmg xlari ar..sabo je la...bila balik umah baru prasan.."oopps!tgh demam ye..ptut bdn semcm je..ehe.."gelak sorg2 plak... nisa..nisa..cm tu la bila dh xbetul...mcm2 la yg jd hari ni dan yg pasti nisa akan mimpi indah...mimpi bersama jejaka2 kacak finance..(ulat bulu dh naik daun..apa boleh buat nasib badaaaannn....haha)ala..bkn selalu pn..sekali sekala 2 kali jd gila!hikhikhik..finance ni mmg xramai lelaki..wahai lelaki2 disana..ambik la course account..xde la wanita2 disini kebosanan asyik tgk kaum sejenis je...naik bosan dowh..dh la classmate tingkatan 4-5 majoriti perempuan..yg lelakinya ada dlm 3 or 4 org cm tu je..bila kt poli lak classmate sem 1-3 perempuan gak!lelaki ada 3 org...ohhh tidak!!dgn lecturer2 skali perempuan..sem 2 je ada 2 org lecturer lelaki..sem 3 sorg..kesian kat perempuan2 dr kelas DAT/seksyen 1..haha..ni bila praktikal plak org2 pn kebanyakkan perempuan lg...hahaha..bila nk cuci mata ni..adeh!(~_~)..
So dgn kesempatan yg ada..nisa cuci la mata sehingga bersih..hahaha..ntah ape2..rasa nk mkn rojak sotong la..mna tak!tajuk entry lain..isi lain..rojak2 smua ni..heeee~
Sesi bergambar time!!wahh...ni nisa paling suka saaannggatt....

yerr...haha..muka xmalu kt blakang..

jejaka yg finance ada... =)

kacau daun la akak ni..ok da pose maut muka macho org sebelah tu..heee~

hei korang..nisa bukan ambik gmb ngan "jejaka2 yg perasan macho" je tau..ngan "wanita2 ayu" gitu pn ade tau..haha..jeng..jeng..jeng...

Fatin,Kak Sapina.Niza & Me!
(ni kat booth FMA..saje menyemak..heee~)

And now..last but not least,

ohh bulann....posing2..nk jd yuna kejap boleh?gitar mne gitar?(^_^)


tadaa!!HAPPY FINANCE DAY!!....

~Tammat~

Wednesday, February 16, 2011

malam ni nk mimpi ape ye??

Salam dan selamat malam..malam ni dh masuk 2 mlm hujan lebat sgt2..dan dh masuk 2 mlm gak la nisa ni xlh nk tdo..da lewat..nk tdo tp gelisah..hidung sumbat..hari ni flu dan penat sgt wat preparation utk esok..ada event "Finance Day" kt tempat kerja..(trainee je pon..)badan ni terasa lenguh2 xckp rehat..seblm tido termenung kejap..aktiviti wajib setiap mlm..ehe..mlm ni nk mimpi kawin dgn putera raja boleh?haha..putera katak ke yg tol2 leh bertuka jd putera yg hensem2...huhu..nape smua mimpi nk kawin ngan putera raja ni?adeh~susah2..masalah betul la nisa mlm ni..haha...sja nk menyemak kt blog sendiri...nk merepek mlm2 ni...huhu..tdo la..entry yg ni xmenarik langsung..SILA JANGAN BACA...(ehh..dh habis baca da??hahaha..)xpe la..gudnite korg2 yg nisa sayang....nnti da shat nisa wat entry baiikkk punya ye...INSYAALLAH..ehehe...

Sunday, February 13, 2011

Boleh pinjam pemadam awak tak??

salam dan hai-hai petang..hari2 cuti yg tersangat la membosankan dan terasa kesepian dan kekosongan dan kesunyian dan kerinduan..brapa byk "dan" daa....awak,awak..ada pemadam tak?saya nk pinjam boleh??saya nk padamkan semua kenangan-kenangan indah saya ngan dia...saya nak padamkan semua yang dia cakap kt saya dari hati saya ni..dari fikiran saya ni..ada tak pemadam yg boleh padamkan semua tu??saya nk pinjam la....mesti ada kan?siapa yg ada pemadam tu cepat-cepat bg tahu nisa tau..nisa tnggu ni..huhu..
Petang ni tiba-tiba rasa nk luahkan something..tp tak terluah plak "something" tu..saja lepak2 depan laptop nk tgk gambar2 yg ada dlm lappy ni..tiba2 terbuka la plak folder "Cinta hatti kerr" yg diwujudkan oleh si dia tu...hurmm..bila dh terbuka tu..tertengok plak gmb2 yg ada..tiba2 hati disapa angin rindu kt dia..(pengaruh ayat2 novel dh masuk..ehe..)
Kenapa hati ni berat sgt nk delete gmb2 yg ada..berat sgt nk padamkan semua kenangan yg kte org ada..kenapa masih nk seksa jiwa dan perasaan ingat balik semua yg dh wat kita terluka..kenapa nisa?nisa rasa mcm tgh tgk wayang je bila teringat kenangan2 kte org..satu demi satu kenangan tu bermain-main kt fikiran nisa..betul org ckp bila bercinta semuanya manis..semuanya nmpk indah...bukan nisa tak cuba..nisa cuba elakkan perasaan yg terlalu indah tu..tp cm ne pn nisa lari..perasaan cinta ttp hadir dlm diri nisa sejak kenal ngan dia...nisa xsalahkan cinta..nisa xpnh salahkan dia gak..tp semua ni salah nisa..nisa yg percaya sgt kt dia...nisa yg berharap sgt kt dia..nisa yg bergantung sgt kt dia..semua salah nisa!
Sekarang ni nisa dibiarkan terkapai2 seorg diri menanggung rindu..dibiarkan seorg diri utk bangkit semula..nisa!wake up!buktikan yg engkau boleh bangun dgn sendirinya tnpa dia disisimu!jgn bazirkan airmata utk insan yg tidak pndai mnghargai cintamu!kalau hendak menangis..menangis la dgn sepuas hati(sedang bermonolog..jgn ganggu..(^^,) )
INSYAALLAH nisa...ALLAH sentiasa disisimu ketika senang apalagi ketika susah...itu yg pasti dan cinta kepada ALLAH ialah cinta HAKIKI....

snap by him.......

Saturday, February 12, 2011

Ini Cerita Aku

salam, lewat plak on9 mlm ni..sepatutnya ni masa utk tido. Tapi disebabkan xleh berjauhan dgn novel yg baru baca dgn nisa ni plak jenis yg selagi xtau ending crita msti xlh lepaskan novel lama2.. "Seribu Kali Sayang" by Anis Ayuni.. tp honestly mmg baca ending dlu pn..nisa xsuka kalau sad ending..kalau sad ending mmg xkan baca pn novel tu..Bila cakap pasal novel ni, dulu penah ada sorg laki ckp pmpuan yg suka baca novel ni berjiwa sensitif dan suka berangan..betul ke?bila dikaitkan dgn nisa plak..sensitif tu mmg xyah ckp ar..itu adalah aku..huhu..kuat berangan pn kira betul gak..haha..ala bknnya perlu bayar pn..free of charge je pn kalau nk berangan..so kesimpulannya, apa yg laki tu ckp pada nisa mmg ada persamaan dgn diri nisa sendiri. Kalau org lain nisa xtau la..mayb semua tu kebetulan kan?

haa..ni novel yg nisa baca skang..
best tau crita dia...

ada byk lagi koleksi novel yg nisa simpan..biasa la nisa ni blh dikatakan hantu novel gak la..pantang dpt novel..kadang2 tu kalau xde duit lebih baca novel on9 je la..tu pn mmg xpuas ar...

antara novel2 yg nisa ada..

Ada byk lgi..tp saja nk tunjuk yg tu..ehe..sekarang ni tgh cari novel "Coke & Sundea" tp xjumpa lg..byk lg la novel yg baru2 nisa xbaca lg..lg pn xda masa gak nk baca..kalau dh pegang novel je habis la xjalan la semua kerja..kalau boleh time mkn pn baca novel..mlm ni kalau xsebab novel mata ni xkan leh tahan berjaga lama2..haha..novel oh novel..(^^,)

Friday, February 11, 2011

Luka lama berdarah kembali..

Dah brapa hari xde mood nk update entry...
please kembalikan semangat nisa..
nisa dh cuba bangkit sendiri dah cuba buka buku baru..
tp ni semua ibarat luka lama berdarah kembali..
benda yg semakin cuba kita nk lupakan..
semakin tu la dia dtg kt nisa...
semuanya sbb cinta!
nisa cuba tabah dgn ujian yg ALLAH turunkan ni..
nisa cuba..tp terlalu berat..
bila semuanya berkaitan perasaan...
sampai bila nisa nk terus menangis dan menangis..
salah ke nisa nk merasa sedikit kebahagiaan??
semua org nk rasa disygi dan menyayangi..
cam mana pn nisa tolak bnda tu..
semuanya ttp makin menebal dlm diri nisa..
Bila nisa cuba luahkan dalam blog ni apa yg nisa simpan..
org akan cakap..
"oh..dia ni nk kan simpati org lain je.."
i just need someone yg blh bg nasihat kt i..
bg nisa semangt utk bngkit semula..
cuma ALLAH yg jd tmpt nisa mengadu..
and now nisa cuma nk nasihat dari kwn2 nisa..
T_T

insan kecewa,

Monday, February 07, 2011

Asam boi + limau kasturi..

halu geng..
malam ni badan terasa penat cket..
jadi nk update entry sikit je..
daripada dibiarkan bersarang kan?
2 hari berturut2 nisa asyik makan asam..
nk ckp ngidam..ohh..tak mungkin..haha..
tgk asam boi byk giler dlm bekas..
tu yg air liur ni terasa kembang nk mkn...


makan ckit je..xleh mkn byk2...

my dad dh membebel sbb asyik mkn asam...
hahaha..degil tol anak dara dia ni...
nk wat cm ne...
bkn sll lh mkn..bila terasa nk mkn baru mkn..
kalau tak..xsanggup nk merasa masam tu..haha..
dah la asam tu masam + lg ngan limau yg mmg dh masam..
masam + masam tkt jd terlebih asam plak..
ok la tu lebih asam dr kurang asam..ehehe..
ok la sayang2 sekalian...mata dh berat..
ada batu pemberat kt mata ni..so tired..~sigh~
Selamat Malam sayang..hihi..(^_^)


luahan hati oleh (^^,)

Friday, February 04, 2011

Blog Budak Nakal amazing!!

Salam guys..mlm ni cam tak caye je bila tgk traffic kt blog nisa..start pgi td on9 tgk blog pastu tgk traffic blog nisa..woooooww!!cm xcaye je..pgi td ingtkan mimpi..skang tgk pn lg xpcaya...buktinya..

~pelik tp benar~

bukan pe..seblm ni traffic kt blog nisa mmg la teramat rendah..rsanya sehari xsmpai 100 pn.. tiba2 bila dpt backlink dr blog ni..


* tekan sini

traffic kt blog nisa da 1000++...mimpi ke reality...tp semua tu betul2..bukan cobaan...bukti pn dh ade..so, apa kata korg plak cuba..selamat mencuba...thanks to Koz & credit utk blog budak nakal...(^_^)


Thursday, February 03, 2011

Blogger yg menjadi sumber inspirasiku

Salam dan selamat bercuti..entry hari ni nk bercerita tentang blogger yg menjadi sumber inspirasi nisa sejak berkecimpung dlm dunia blogging ni..Biasala, budak baru belajar so ada byk kekurangannya.. Mula2 dulu nisa cuma suka baca entry org yg ntah dr mana nisa dpt nisa pn dh x ingt.. Tapi blog yg nisa mmg sentiasa ikut perkembangannya mula2 dulu ialah blog ni..


Mijie gak la follower pertama utk kwn yg tidak dikenali..ehe...tutorial pn nisa byk dpt dr blog dia.. entry dia pn menarik jugak..thanks kt mijie..(^_^)

ok. Blogger seterusnya ialah blognya yg pinky-pinky gitu..haha..dulu nisa suka tgk blog dia. Well, nisa terlalu obses dgn pink. Bila tgk blog dia je..waaaa....pink nye...cantek gitu..suke!suke! then sll gak la ikut perkembangan dia, baca entry2 nya yg menarik. Orangnye plak mmg peramah wpn follower dia ramai tp dia ada gak masa nk jenguk n komen entry nisa yg xseberapa ni..terharu plak..cuba korang lawat sini..


Tak lupa gak kt blogger2 lain yg sudi follow nisa, yg sudi jenguk blog nisa & yg komen entry nisa..ehe...semua penat lelah dan masa yg telah diluangkan amatlah dihargai..

~sumbangan Pakcik Google~

Terima kasih daun keladi,
Lain kali singgah la lagi.
(^^,)