Monday, January 31, 2011

Cinta oh cinta....

Salam dan selamat malam, bertemankan dudu (teddy bear nisa) yg setia menemni dikala nisa kesepian ni nk cerita ckit pasal cinta. Ckit ke banyak??banyak kot, sebab kalau skit ti byk plak jdnya. Cinta oh cinta. Malam ni tiba2 nk kongsi pasal cinta. Tak kisah la kongsi cerita,pengalaman or apa2 je la yg berkaitan dengan cinta. Dalam diri setiap individu mesti ada cinta. Apa itu Cinta? Cinta nafsu? cinta mati? cinta harta? ataupun cinta Hakiki. wahh!cinta gak tu kan?hihihi...
Bila bercakap pasal cinta, kenapa mesti ada cinta? Nisa sendiri kadang2 cuba lari dari cinta. Cinta itu sangat indah bila kita bg kt org yg tol2 layak. Tapi cinta itu boleh buat kita gila bila bg kt org yg salah. Kita tak boleh salahkan cinta, sebab cinta hanyalah pinjaman Yang Maha Esa agar kita tahu mencintai diri sendiri. ( arrgghh!skema nye entry nisa mlm ni..ehehehe...)


Sebagai manusia biasa, kita mesti xblh lari dari semua tu kan? Apalg bla semuanya bkaitan cinta. Terlalu byk dugaan yg nisa dh lalui sampai kdg2 nisa terasa give up sgt2 dgn life nisa. Bak kata lagu wali band Cinta itu membunuhku, erkk!betul ke?hihi.. mcm mna pn kita lari dari cinta, semuanya hadir tanpa dipinta tnpa disedari. Cinta blh mengubah org baik-->jahat-->baik. Mungkin ada yg xsetuju dgn pndapat nisa, tp nisa berckp bkn melalui pemerhatian tp pengalaman. Kalau yg xsetuju tu nisa terima, tu adalah pendapat msing2. Kdang2 kita silap menilai. Menilai org yg kita syg, org yg kta cinta. Susah bila bercakap pasal cinta sbb diri nisa sendiri masih dilema + kecewa. Walaupun nmpk happy, tp hati hanya ALLAH yg tahu. Bila kita cuba lupakan semua masalah kita mesti akan ada 1 masa yg kita akan cuba utk lepaskan semuanya mcm apa yg nisa wat skarang. Nak kongsi crita pn trus blank, serabut semuanya. Bila dah serabut, menangis, menangis dan terus menangis. Be strong nisa! sebab tu la dpt gelaran Nisa congek oleh kwn2 yg sgt memahami..ehe..congek = kuat nangis..ehe...kira cm cengeng gak la tu..Bila dh bblogging ni ada gak la krang ckit nk nangis sbb sbuk meluahkan segala2nya kt dlm entry ni...cm ni la rupa entry bila kpala otak dh serabut. Semuanya pn serabut...
CINTA OH CINTA......
Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita ? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah Cinta ...

Saturday, January 29, 2011

Seronok dapat kasut baru!


Sudah berapa hari sy tidak menghupdate blog ini disebabkan kepenatan dan kebzian melepaskan kerinduan kpd org kejauhan yg dtg...haha..ntah ape2...haha..hari yg dtnggu2 telah pn tiba..yela.. org jauh dtg Bintulu kan..ehm...dh la rindu..sampai je dia kt Bintulu..trus jmpe..waahh..xbg can tu suh rehat..ehe..xde la..g teman org tu mkn je..pastu lepak2..sembang2 sampai xingat dunia..alih2 dh pkul 11 lebih..malam ye..bkn pagi...ingtkan balik2 je nk on9...tp apakan dayaku...mataku lebih merindui bantal yg empuk..jumaat plak escape keje setgh hari..blah petang mls nk dtg da..penat + pening..tp b4 balik...dpt pizza free!haha...rezeki hari jumaat la ktekan...erkk..nisa ni nk cite ape ek sbnanya...ok2..dpt kasut baru lbh sronok dr dpt pizza!btw thanks to him sbb memaksa utk menghadiahkan nisa kasut baru..aku dipaksa utk menerima kasut tersebut..wahh...hikhik..gelak cina kedai kasut tu denga nisa membebel..mne x..dah la org xnk kena paksa gak terima..pastu dh pilih cm dia plak yg nk pakai kasut tu..aahh!las2t ikut je la cita rasa dia..org yg belikan..nisa hanya mampu tersenyum gembira + geram ckit..hihi...terharu plak...hukhuk...

taaddaa!pilihan dia..

nisa nk pilih warna hitam..tp xpe la...ikut je la dgn citarasa dia..kalau dia suka..nisa lg suka..=)

ni gmb dr sisi...xde la tnggi mane pn..tp kalau jatuh sakit gak la..ehe..

Lepas beli blh plak terus pakai...sy yg menurut perintah..org tu ckp " bile lg nk tgk nisa pakai.. esok dh nk balik dh.."tanpa segan silu nya nisa pakai bagai princess sinderella n my prince?? hurmm??sape eh...(oi2..malu org tgk..saba je la..hahaha..)

haa...snap2 by...............(^_^)


no komen tentang gmb ni...=P


luahan hati oleh,

Wednesday, January 26, 2011

Kenangan : Family photoshoot


Salam semua..malam ni nk share ape plak eh..nak shhaarree...............ha!tgk la tajuk entry...ehe..
sharing is caring rite??so,mlm ni nk share kenangan2 nisa ngan family masa jejln kt pantai..seawl 8 pagi kte org telah menuju ke lokasi utk sesi bergambar..cheewaahh..semangat giler..dgn dressing nye..mak ai..xyah ckp la..xlayak utk ke pantai..hahaha..tp kte org peduli ape..bkannya nk ganggu ketenteraman awam pn...saje nk kasi gegar itu pantai..haha..posing sini posing sana...posing la sampai penat....
pas penat temankan adik nisa main kat taman tu..ape lg..laksanakan tujuan utama..(^^,)

nota hati : kenape ek..asal nisa nk post gmb2 je..mesti pakai selendang yg sme..isy..xbleh jd ni...(berfikir sambil garu2 hidung yg xgatal..)
lokasi penggambaran ni ialah pantai Tanjung Batu..time tu nk ckp ramai org..xde la sgt sbb awl pgi..ehe....nk ckp xde org tu xla..ada la beberapa family kt situ yg tgh bersantai bersama keluarga mereka...
ni view dr bawah...errkk..betul ke?sambil jln2 melihat keindahan alam..=)


gmb ini telah di edit oleh pakcikku tanpa pengetahuanku..hahaha...

nota jari : gmb itu hanyalah rekaan semata2..tidak ada kena mengena dgn yg msih tidur atau pun tidak...

pas penat wat photoshoot kita minum dulu..ABC 7..tgh tnggu order..penat~

and last but not least...

perrgghh!!!
"Bintulu Next Top Model"
angan-angan gitu..hahaha..ala..xpe..bukan perlu bayar pun nk berangan..free je...(^_^)

nota mata : pegi tdo la makcik nisa...dh ngantuk...Selamat Malam syg....

Monday, January 24, 2011

Ada apa dengan Bintulu??

Selamat malam wahai sahabat2 sekalian...hihihi..disebabkan nisa ketandusan idea utk menghupdet entry utk blog ni jd mlm ni nisa nk share la serba sedikit kecantikan yg ada kt Bintulu ni..bkn ape.. kdg2 ade yg ingat Bintulu ni sebuah tempat pendalaman yg penuh dgn hutan belantara..cheewaahh..ehehe..Bintulu merupakan salah satu bandar yg terdapat di Sarawak dan terletak ditengah-tengah antara Miri dan Sibu (yg dh tau tu wat2 la xtau eh..hehe...ni buat org2 yg xtau la..) Bintulu juga sbuah bandar yg sedang dlm proses pembangunan..actually, kt Bintulu ni byk kwsn perindustrian..salah satunya MLNG la..kalau korg ada baca entry nisa b4 ni korg msti tau ape tu MLNG...kalau yg xtau tu..cari tau la eh..ehehe..pakcik google kan ade...(malas nyer aq) ni ade la kilang yg tersebar kt.....kt mne??mesti tau kan...

ha..ni la gmb dia..ni baru view separuh ye...dia ade MLNG 1,2 dan 3

selain tu..Bintulu pn ade airport sendiri tau...flight Bintulu-KL pn ade..direct lak tu..so,sape2 yg rase nk jalan2 kat bintulu ni xperlu susah hati nk g nek ape..kalau nk naik tongkang pn blh gak..agak2 dlm 2,3 bln kot sampai..nisa pn xtau...hahaha...

taadaa!ni la airport Bintulu..ada MAS n AIR ASIA je...ok la tu dr xde...kalau korg nk tau disebalik airport ni ade Akademi Pilot tau..haa..ini bukan main2 ini betul2...

ok2..bila nk g window shopping plak bintulu pn ada mall nye...n beberapa thn akan dtg akan tumbuh la beberapa mall yg baru..


haa...ni view dr jauh je...

next ialah waterfront Bintulu yg dh 90% siap..

nisa dan kwn2..jalan2 sambil cuci mata.. =P


ala2 duduk tepi sungai gitu..(^^,)


ok..ni view dr pintu masuk nk ke sebelah kiri waterfront..pintu masuknye jauh nuu haa...
kalau sape yg nk jogging ptg2 blh gak kt cni...



ok yg ni plak dr blah kiri td nk balik ke pintu masuk....2 org model hilang ntah kemana..
jatuh lam sungai tu kot..??

haa...tu baru waterfront...lom g tempat len nk tunjuk..xpe2...memandangkan nisa xde sumber dan bahan nk di tayangkan..t kalau ada masa nisa akan update lg tempat2 len..hihihi...

-->mcm nk promote Bintulu lak nisa ni..apa2 pn ni hanyalah perkongsian semata2...salam 1 Malaysia...(^_^)

Sunday, January 23, 2011

Melawat bersama Keluarga

Selamat malam semua..hari ni nisa nak kongsi sikit aktiviti bersama keluarga pagi tadi..ehehe...
malam semalam..my mom tiba2 plan nk g Taman Tumbina..Tumbina is stand 4 tumbuhan + binatang..tu kira cam zoo gak la..my family mmg suka pg taman tumbina ni...so sebab dh lme xpg my mom pn ajak pg pagi tdi...ffuuhh..mmg sronok gak la wpn penat & kaki lenguh sebab pusing 1 taman tu..tp b4 pegi...kte org pg la isi perut dulu....ehehehe...



gmb ni nmpk blurr2 ckit...

ok2..xpe...lepas g mengisi perut..bermula la penjelajahan kte org..haa...kte org pnye pemandu pelancong ni haa...

ni la dia si budak kecik yg bising2 jd pemandu pelancong kte org...ehehehe...


haa..tgk la sempat plak posing2..


antara binatang yg aq nisa lawat..hihi..halo2 semua kwn2...


dis is my turn..ehe..habis payung pinkku wat ketuk itu pagar...haha...

haa..nk crite panjang2 xlrat plak..biasa la nisa ni klau dh bcrita trus xlh nk benti..so gambar main peranan ek..ehehe..wpn bintulu ni kecik..xde la kecik mne pn..dlm proses pembangunan..tp kira ok la gak..ada gak tempat2 yg menarik..mcm entry nisa b4 ni pn ade crite port2 menarik..cuba tgk sini..kalau rajin la..sampai disini sahaja kisah hari ni...time to play sleep..nite!(^^,)

Friday, January 21, 2011

Penat tapi Gumbira!

Assalammualaikum dan salam 1 malaysia!hehehe...
actually,nisa nak update blog semalam..disbbkan kepenatan yg teramat sgt..xlarat nk update..hehehe..tp apa2 pn nk crita cket pasal semlm...huhu..mmg best gile lar...sekurang2nya bertambah gak la pengalaman nisa sbg seorg trainee...ehehe....

Program Kebajikan Masyarakat
Tempat : SK Bukit Arip, Selangau (selangau not selangor..ehe..sori ye..nisa pn xtau sgt tmpt ni sbb jauh dr bandar Bintulu..hihi..)
Masa Perjalanan : 1 jam 20 mnt

sabar mununggu kedtgan bas..hehehe...

kte org bertolak dr MLNG ( Malaysia Liquified Natural Gas ) tepat pkul 8 pgi...wahh...bkn men xcited lg nisa pgi tu..yela..nisa pn xpnh lg pg tempat tu..semangt dh berkorbar2 dh ni...sampai je kte org kt skolah tu...waahhh....meriahnye sambutan dgn budak2 nye..chomel2 sume..ehe...
yela nisa dlu darjah 1 mne de besa tu..budak2 skang..darjah 6 mcm bdk tadika..hahaha..comel je dorg ni....actually,skolah ni baru je dibina 3 thn lepas..jd kemudahan pn serba kekurangan.. kesian plak tgk dorg..dh la jauh dr bandar...kte org sampai je dorg nye xcited..nisa plak yg xcited lebih...hehehe...kalau korg nk tau..dorg ni kebyknnya berbangsa iban..jd no wonder la kalau nisa xpham sgt ape yg dorg ckp..huhu..nisa bangsa melanau yer...hikhik..(^_^)..


ni la student2 Sk Bukit Arip dr darjah 1-6 skolah tu...
( kt tepi2 tu apai indai dorg hehehe....)

  • apai = ayah
  • indai = mak
kte blaja ckit2 eh cakap iban..hehe...ni baru la dikatakan 1 malaysia...tp jgn plak tny lebih2 kt nisa...ni xreti gk..hihi....(^_^)

ni plak antara yg terlibat..mmg hapening gle....(^^,)

utk rombongan kte org..staff + trainee 2 org (nisa ngan membe nisa kt ats tu ha...fatin..) telah di bhagikan kpd 2 kumpulan..bhgian landscaping & games..nisa bhagian games..
yeeeppppii!hahaha..jd fasi je la..antara game2 yg kte org main :

  • bawa ping pong dlm sudu
  • cari belon dlm tepong
  • ibu & Bapak ayam (oppss!ehe...)
  • tiup belon
haa...tu antaranya la....lepas dak2 penat main...kita bg peluang kt ibu-ibu,bapak-bapak semua ya yg ada disitu... ehehe...perlawanan seterusnya ialah staff vs cikgu vs PIBG skolah...yeaaahhh!basha!dengan permainan...
gelang getah dan straw..ehehe...gara2 nk menang..semua men tipu..hakhak..apa2 pn mmg enjoy la...lepas penat men game..part ni aq pling ske...hahaha....sesi bergambar beramai2... hahahaha...ok..penat aq dh bercerita..skang..tgk gmb plak eh..hihihi....


antara makcik2 yg sempoi...baik punya...
-->pihak MLNG telah memberi bantuan dgn membeli tangki air yg warna biru tu sbb dorg ssh nk dpt sumber air...kesian bdk2 yg dok asrama tu terpaksa mengharapkan air sungai je....



ok adik2...berdiri dlm 1 barisan ye...hehehe...(ada cm cekgu x?ke cam cekgi?hahaha)


ehem..bersama abg execku yg hensem...hikhik...


ni plak view dr asrama skolah tu..tol2 atas bukit...view blakang pn cantik sgt...peaceful..

haa..cam tu la critanye sepjg program tu...wpn penat tp hatiku gumbira kerana dpt membantu adik2 kt skolah tu...dan wpn bantuan kte org xseberapa..harap2 adik2 tu semua berjaya mcm "akak" ni yg hampir2 menuju ke puncak kejayaan!chewwaahh...mandai je nisa ni..ehe....apa2 pn...salam 1 malaysia..(^_^)

Monday, January 17, 2011

AKU INI WANITA



Salam dan selamat malam..malam ni tiba2 je nak join segmen Mr.Ben ni...ntah la apa yg merasuk jiwaku dikala malam yg sangat sepi ni..chheewaahh...mayb sebab kena pada waktunya kot..
---> AKU INI WANITA..ya,aku hanya wanita yg sangat lemah semangatnya..sangat2 mudah tersentuh..aku seorang wanita yg cuba bangkit setelah beberapa kali tersungkur... tersungkur oleh cinta seorang lelaki...seorang lelaki yg telah memberi terlalu banyak harapan kepadaku...
---> Bila tgk segmen Mr.Ben ni + mood yg tgh xmenentu ni tiba2 je nk meluahkan apa yg terbuku dikalbu..malam ni nisa merindui seorang lelaki yg telah memberikan semangatnya kpd nisa dan yg dh bantu nisa utk bangkit semula setelah nisa jatuh..give up ngan life..hadirnya si dia dlm hidup nisa memberikan sedikit sinar dlm diri nisa yg hampir2 malap...hadirnya dia menyemarakkan lagi semangat yg hampir2 padam...nisa rasa disayangi dan dihargai..sayang sgt kt dia...tapi...mimpi indah tiba2 bertukar jadi mimpi buruk dlm hidup nisa..nisa tiba2 hilang arah bila dpt tahu dia ada org lain selain nisa...setelah beberapa bln kenal...ketika sinar2 kebahagian yg hampir nisa kecepi...bboooommmm!!berkecai.....semua ni ibarat luka lama berdarah kembali...sekali lagi nisa jatuh...betul2 tersungkur ke tanah...nisa cuba bangkit..bangkit utk berdiri dengan sendrinya..tp semuanya trasa amat payah...kenangan2 nisa ngan dia muncul mcm tgh tgk cerita cinta kt pawagan jer...nisa cuba terima semua ni...nisa cuba redha dgn apa yg Allah tentukan...tp....nisa??nisa masih xdpt lupakan dia...nisa cumalah wanita yg hadir sementara dlm hati dia...nisa paksa diri nisa utk undur diri wpn berat hati ni nk lepaskan dia n lebih2 lg dia xnak lepaskan nisa...nisa wanita..dan nisa mesti pham mcm mana bila org yg kita syg dirampas org lain...sakit...kalau dia xblh buat pilihan..biarlah nisa yg buat keputusan...xkira mcm mna pn..salah seorg msti kecewa..mayb dh ditakdirkan dia bkn utk nisa.....
p/s utk lelaki : Jgn la memberi terlalu byk hrpan kt pmpuan klau xblh nk tunaikan...klau nk bkwn buatla cara berkwn...hargai la org yg menyayangi kita..

p/s wt Mr.Ben : maaf la ye kalau cerita ni x tersusun...huhuhu...hati runsing jiwa kacau..nasihat dr anda bergelar lelaki amat2lah diharapkan..btw thanks 4 da segmen...

Sunday, January 16, 2011

saya budak baru belajar

buah cempedak diluar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
nisa budak baru belajar,
kalau salah tolong tunjukkan..

Hari ni dari pagi sampai di saat ni..nisa wat blogwalking..byk gak blog2 yg menarik nisa jumpa.. nisa ni plak menghabiskan masa dihujung minggu utk mcari tutorial nk cantikkan lagi blog nisa ni.. supaya lebih menarik n sedap gak mata nisa ni memandang...heee...~ jeles lak tgk blog2 org len yg cantik mantik...pinky2 gitu..ohh!!sungguh terseksa jiwa raga n tergoda tgk pink..huhu...biasa la nisa..nama pun budak baru belajar..nisa plak bukan la blogger tegar..masih berjinak2 dalam dunia blogger ni...entry pn entah ape2 ntah..men blasah je..ni pun dalam proses pembaikan...org ckp belajar dr kesilapan...huhu...insyaALLAH akan belajar sedikit demi sedikit..kepada blogger2 tegar kat luar sana..sila2 la bgi tunjuk ajar kt Adik nisa ni...ehe....



peace no war...(^_^)

Saturday, January 15, 2011

kehidupan part 4

Salam 1 malaysia!
hehe..setelah lama menyepi...baru hari ni de masa nk update entry...
nak cakap bz...xde la bz mana pn...
sebab xde mook sangat kot nak on9 + penat lak tu...
entry seterusnya..

~Remaja vs Money~
duit..duit..dimana kau duit...
sekarang ni serba serbi perlu duit...
nak g toilet pn perlukan duit...
kalau dulu2...tu zaman nisa kecik2 dulu la...
dpt 20sen pn dh hepi sgt2 dh...
budak2 sekang cm adek tersayang nisa...
bagi singgit xckp...kalau nisa ada 10 adek cm tu....
mati nisa bankrap..hahaha..
tapi bila bercakap pasal duit ngan zaman sekarang ni...
duit tu kira penting la gak....
nisa sekarang pn dalam proses mengumpulkan duit untuk sem depan..
hihi..nasib bek tempat praktikal ada bg elaun...
xde la sengkek sgt xde duit...
perempuan la paling banyak perlukan duit...
sebab tu la timbulnya pisau2 cukur ni...
tapi kalau zaman sekarang..
mahu laki ke perempuan ke sama je...
masing2 cari duit dengan jalan mudah je...
tapi kadang xleh nk salahkan pisau2 cukur tu semua..
sebab kita xtau kenapa dorg jadi cam tu kan??
org cakap dont judge a book by its cover...
so nisa xde hak la nk judge dorg...
yang penting kita tau sendiri cam ne cara kita nk cari duit...
haram atau halal sama2 la kita fikir semua tu pasti akan effect kt diri kita gak kan..
kalau kt family plak mesti la effect g family...
sekarang ni bukan nak cakap pasal org lain..
sama2 la kita ingat mengingati sesama sendiri...
hehehe...
nisa ni pun hidup dalam keadaan sederhana je..
adik-beradik pun ramai..dorg pn ramai yg sekolah g...
so bila bab duit2 ni kadang nisa pun boros gak...
heee~ =P
bila dah habis baru fikir..tadi dah beli ape ek??
duit habis..apa yg dibeli ntah apa pn xtau..haha..
tapi sekarang tengah belajar utk berjimat cermat...
beli pun benda2 penting je...
al-maklum la..sentiasa memikirkan masa depan....hahaha...
takut t bila ada emergency kita gak yg susah..
apa2 pun sekarang ni..
jangan la suka membazir membeli benda2 yg tidak diperlukan...
teett!!
hahaha...ada2 je la...apa lagi..
renung-renung.....
(^^,)

Wednesday, January 05, 2011

suratan atau kebetulan

Hye!hye!
Malam yg suram ni..nisa nk keluarkan apa yg dh terbuku di kalbu...
dengan hari hujan,nisa pn hujan..
~layan lagu-Tuhan Beri Aku Cinta_Ayushita~

nisa.Seorang gadis congek@kuat nangis@sensitif...
-->tak suka semua tu!
semua manusia xpernah lari dari masalah...
termasuk nisa sebab nisa kan manusia...
terlalu banyak bebanan...akhirnya..macam ni la jadi..
tension!suka simpan masalah..sekarang meletup da....~
~next : Salam Terakhir_Sudirman~

Dalam hidup kita..
mesti kita tak jangka apa yg akan jd kan?
mesti kita xsangka..dlm byk2 org..kenapa kita perlu kenal kt seseorang...
Allah mesti dah tetapkan apa yg akan terjadi...
kenapa kita yg dipilih utk memalui semua tu...
sebab kita kuat??entah la..nisa xsekuat yg disangka....
nak cakap tu suratan dalam kehidupan?
(cam lirik lgu je ka?heee~..cetak rompak ckit je...)
ke semua tu kebetulan??
bila kita hayati lirik2 lgu suratan atau kebetulan_Sudirman..
pernah tak kita terfikir betul gak lirik2 lgu tu..
tapi kadang2 hati kita menafikan...bila semua berkaitan cinta...
cuba denga lagu Cinta Tak Bersyarat_Element..
nisa je kot yg ssh nk terima qada' dan qadar yg ALLAH dah tentukan..
nisa sll give up dengan hidup...
nak tahu kenapa??
sebab terlalu banyak dugaan yg nisa lalui...
semuanya berkaitan dengan perasaan...
luka2 lama masih belum sembuh..tp terluka lagi...
semuanya masih berbekas kat hati ni...semuanya xsembuh lg...
sedikit petikan lirik dr lagu Suratan atau kebetulan :
--> walau kita dihadapkan dengan pelbagai pilihan..
mengapa sering terjadi pilihan tak menepati..
hingga amat menakutkan menghadapi masa depan..
seolah telah terhapus sebuah kehidupan yg kudus....

nisa sekarang betul2 dalam dilema...
tak tahu apa nak buat...tak tahu nk luahkan kt sapa..
last2 dunia blog gak yg nisa pilih...
nisa tak kisah ada org baca ke x....yg penting...
apa yg nisa keluarkan dari hati nisa...
leh wat nisa tenang sikit n sekejap...
=(

Saturday, January 01, 2011

kehidupan part 3


Remaja vs Kawan
Happy New Year 2011!!!
Setelah sembuh dari demam yg teruk...baru la berkesempatan nk update blog..ehe...
2010 telah pun melabuhkan tirainya...
bubye 2010...hello!!2011....

Diteruskan dengan topik entry kita hari ni...
kalau cerita pasal remaja..org paling rapat mesti kawan kan??
kalau dalam hidup nisa...
macam2 jenis kawan yg nisa dh jumpa..
kawan sekelas,kawan baik,kawan sejati n kawan makan kawan pn ada...
adat la kan dalam hidup ni...

"Sahabat itu mudah dicari,Bagai pasir berjuta di pantai.....
Namun yang terbaik,sukar dikenal pasti....
Ibarat sebentuk cincin di tengah padang pasir yang luas.."

Kalau cerita pasal kawan..mmg ssh nk percaya kawan yg baru beberapa tahun kta kenal...
lain la kalau dh lama kenal..semua org mesti ada bestfriend kan??
dan setiap tahun mesti dapat kenal kawan baru...
tapi...x semua kawan yg kita kenal baik,memahami,jujur n semua yg sewaktu dengannya...
manusia ni kan macam2 ragam..jadi x hairan la ada yg jenis makan kawan...
kalau nisa..suka kawan yg sempoi..gila2...kalau 1 kepala mmg leh wat kawan la...
kita berkawan ni pun xde la setiap hari sampai ke tua baik je...
mesti la kadang2 ada salah paham...gadoh2 tu biasa la...
adat dalam persahabatan...tp kalau bab fitnah menfitnah ni la yg paling x suka...

Dalam hidup nisa..pernah la gak kena fitnah ngan kawan sendiri...
dah tu pulak cuma sebab lelaki......
sebab sorang lelaki kawan sendiri sanggup fitnah kita mcm2....
cam tu ke kawan???
nasib baik la ustazah selalu bagi nasihat...kalau x sampai sekarang masih bedendam...
lagi kawan yg sentiasa memburukkan nama kawan kt belakang kita..
kat depan kita ye2 je baik...buruk kan nama org lain...
bila belakang kita..baik punya dia kutuk kita...
macam tu ke kita panggil kawan???
wahh...tu kawan versi musuh dalam selimut tu...
kawan ohh kawan...
kalau nk cari kawan tu pandai2 kita la...
jgn pulak dapat kawan yg baik...kita plak yg jd kawan yg xbaik...
kalau kita nk kawan yg baik..kita pn mesti la jd seorang kawan yg baik dan jujur..
jgn pandai nk judge org je...diri sendiri kita tak cermin dulu....
apa2 pn sentiasa ingat....
"Dont judge a book by its cover"

" Cakap sahabat yg jujur lebih besar harganya daripada
harta benda yg diwarisi dari nenek moyang"
(Saidina Ali)