Wednesday, November 23, 2011

❤ Tag dari sahabat merah jambu → Yatie!! ❤

Assalammualaikum dan selamat pagi!Sebenarnya entry ni dh lama dlm draft...tapi disebabkan line bband niesa yang lembab, so asyik tertangguh je..plus skang ni tgh final exam and last paper niesa esok..bkn men lama lg kena tunggu..dr start 18hb niesa xde paper, 24hb baru ada lg..mmg pandai sgt la orang yg buat jadual tu..(geram sesgt..grrrr).. pes time niesa di tag untuk menjawab soalan..selalunya ditag sebab contest and giveaway jer..hari tu niesa telah di tag oleh CIK YATIE PINKY!so ke-excited-an tu ada tak sabar-sabar dan nak menaip..ahaks..tapi kita baca rule dulu okies?

THE RULES :

1. You must post these rules.

2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.

3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.

4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.

5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.

6. No tag back!

7. No stuff in the tagging section about ‘YOU ARE TAGGED IF YOU'll ARE READING THIS’ YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.

11 THINGS ABOUT ME :

1.Hobi setiap masa terluang ialah menangis.(punca : marah, sedih, rindu, melepaskan tekanan, etc.)

2.Obses dengan warna pink.

3.Cepat mengantuk pada waktu malam bermula pukul 9.

4.Tak suka sangat shopping tapi bila dah bershopping.jeng.jeng.jeng.

5. Jarang tgk tv. Lebih suka layan novel tak kira masa dan tempat.

6. Peminat fanatik bola sepak Malaysia group Raja Gopal. Malaysia Boleh!

7. Seorang yang sangat-sangat sensitif.

8. Menyimpan cita-cita untuk menggemukkan badan.

9. Pantang jumpa lensa sebab kalau jumpa..isy.isy.isy..tak dapat diselamatkan..hehe

10. Seorang yang tidak menpunyai keyakinan yang tinggi.

11. Sangat benci akan orang yang suka menyindir dengan perkara yang tak berasas.

SOALAN DARI YATIE :

1.Apa benda yang korang inginkan sangat waktu ini?

Terlampau banyak yang diinginkan.ehe...

2. Benda yang paling korang sayang?

Laptop dan teddy bear.

3. Moments indah yang tak dapat dilupakan?

Semasa jadi wirawati PLKN.

4. Azam tahun baru?

Perbaiki diri dan nak buat satu surprise yang paling bermakna buat keluarga.

5. Pernah frust rasa nak terjun kbmall? Apa yang korang lakukan untuk atasi rasa itu?

Pernah. Baca artikel yang memberi motivasi, elakkan duduk seorang diri dan bersuka ria bersama

Kawan-kawan.

6. Tiba-tiba stuck kat jalan gelap. Bateri hp mati. Apa yang akan dilakukan?

Berjalan dengan cepat sehingga jumpa jalan keluar.

7. Hadiah perkahwinan yang paling korang impikan.

Honeymoon sambil melayari Sungai Nil...wahh!

8. Cikgu zaman sekolah yang paling korang ingat. Dan kenapa.

Cikgu Tarmizi. Pembuli tegar yang suka tangkap gmb curi student.

9. Fb, twitter dan blog. Mana yang paling best bagi korang.

Blog.

10. Bangga atau malu kalau pasangan korang mungkin kurang cantik/kacak tapi penyayang.

Sangat Bangga.

11. Pernah rasa nak bunuh orang tak? Kenapa?

Pernah. Sebab orang tu suka ganggu hidup niesa dan menyakitkan hati sentiasa.

11 SOALAN UNTUK KORANG PLAK JAWAB :

1.Gelaran daripada kawan-kawan korang yang paling diingati.

2. Kalau diberi peluang mengelilingi dunia, siapa yang akan korang ajak & Kenapa?(mesti kawan & sorang jer..)

3. Tempat yang korang teringin sangat nak bawak family korang pergi.

4. Sekolah Rendah, Menengah atau IPTA, mana lagi syok?

5. Apa korang rasa kalau kawan baik korang baca SMS-SMS korang tanpa izin?

6. Berapa peratus korang akan percaya firasat hati korang sendiri? Dan kenapa?

7. Apa reaksi & tindakan korang kalau kawan baik korang tikam blakang?

8. Pendapat korang pasal orang yang talam bermuka-muka???

9. Korang suka tak layan movie korea?xkisah la movie ke tv show ke,apa-apa yg berkaitan korea..dan kenapa?

10. Satu lagu yang memberi banyak makna dalam diri korang dari dulu sampai sekarang.

11. Kawan alam maya dan kawan dunia sebenar..mana lagi senang korang jumpa dan seronok dijadikan kawan?(kira kawan baru la eh..)

OK DONE!dan 11 orang yang bertuah ialah........

1. http://ceriterachentanuddyra.blogspot.com/

2. http://zatiey175.blogspot.com/

3. http://she-is-rusyie.blogspot.com/

4.http://duniaanita74.blogspot.com/

5. http://sitinurazlinda.blogspot.com/

6. http://aznanaaz.blogspot.com/

7.http://misshchiorika.blogspot.com/

8.http://mumlittlemonster.blogspot.com/

9.http://roseskalerful.blogspot.com/

10. http://tuannuratirah.blogspot.com/

11.http://zestpurple.blogspot.com/

Selamat menjawab! (^^,)

5 comments:

  1. alaaaaa.. byknye syaratnye.. fenin lak rase.. xnk buat bole x? huhuhu... v(^__^)v

    ReplyDelete
  2. wah, smuanya 11. smpenan bulan 11 ke? hehe. ada tarikh tutup ka? insyaAllah ada masa terluang, zaty post kat wall k, niesa sayang. :)
    btw, terima kasih tag zaty. i love you niesa! :)

    ReplyDelete
  3. dd ader buat jugak tau arituh... tp x publish2 lg..pasal x siap2 lg...hahahha....

    ReplyDelete
  4. @^^nu[dd]yra^^
    Ye?hahaha..niesa pes time kena tag..2 yg truja nk sgt buat..ehe..

    ReplyDelete