Friday, September 30, 2011

❤ Hidup tak selalu indah..Langit tak selalu cerah.. ❤

Assalammualaikum dan selamat malam..setelah beberapa lama tak update blog dan hari ni muncul kembali..hahaha..biasa la..selagi kat poli ni..selagi tu la tak jumpa tiang line internet..haha..ouh! rindu nak berblogging lagi!rindu kawan-kawan blogger!(ada ke niesa kawan-kawan blogger nih) hehehe...malam ni tiba-tiba rasa nak online memandangkan ramai penghuni asrama yang balik ke rumah masing-masing dan kesibukkan line tu agak kurang sedikit...

Sebenarnya niesa dah tak tahu macam mana nak mulakan cerita kat entry ni..well, blog pun dah bersawang..banyak kot benda yang niesa tertinggal kat dunia blog ni..dengan keadaan hidup niesa yang tak tentu arah ni...kucar kacir..tak sabar nak habis belajar cepat-cepat!!stress~ malam ni tiba-tiba rasa jadi seperti orang yang tidak mempunyai apa-apa perasaan..rasa cam hati batu je.. marah?sedih?kecewa?mana pergi semua tu...malam ni betul-betul terasa amat-amat kosong..why? kenapa?kenak?malam ni nak baca Nota-nota cinta la..jom!niesa kongsi sama-sama eh..

“Cara bercinta paling selamat ialah bukan dengan mengawal cinta itu dari hilang tetapi bersedia untuk kehilangannya.”


Saja baca pasal ni...sama-sama kita renungkan..


Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

ahh!KOSONG!!!!peace no war..(~_~)

2 comments: