Saturday, September 03, 2011

❤ CInta Buta or Kita bUta?? ❤

Assalammualaikum dan selamat petang..!pergghh!!tajuk entry...haha...orang time-time bulan syawal ni tajuk entry bia la Selamat Hari Raya ke..Crita dapat banyak duit raya ke..tiba-tiba plak entry masuk cinta-cinta..adoi...nama pun dah LOVECREW..apa boleh buat..hari ni meroyan sikit...hahaha...

Orang kata...."CINTA itu buta.."...dan ada orang kata.."CINTA tak buta..tapi manusia yang buta menilai apa itu CINTA.."mana satu betul ni...cinta buta atau buta cinta???pelik kan..bila berkaitan dengan cinta je..ada orang kata.."mencintai tak semestinya memiliki.."tu orang kata la..bukan niesa kata..C.I.N.T.A~ apa tu????

Lain orang lain pendapat tentang cinta..tapi yang pasti cinta tu satu anugerah dari Allah..manusia memang diciptakan untuk mencintai dan dicintai...tu semua lumrah kehidupan.."jenuh aku mendengar manisnya kata cinta lebih baik sendiri..bukannya sekali seringku mencuba..namun ku gagal lagi...."....."..malam-malam aku sendiri...tanpa cintamu lagi....."haa...korang mesti tau lagu tu...lirik lagu daa....

Saiful Apek plak pernah kata.."Cinta itu boleh di umpamakan bagai makan..sambal belacan..walau pedas hingga mengalir air mata masih mahu dimakan juga....."haa...betul!betul!betul..tipu la kalau cakap tak betul kan?entry kali ni agak berbaur seperti orang yang tengah frust..hahaha..ni la namanya jiwa kacau beb...orang sibuk beraya niesa sibuk taching-taching layan jiwang..memang parah la...ahh..cukup la dulu entry malas ni..hahaha..terasa agak mengantuk sebab malam tadi tak boleh nak tidur sangat..tidur lewat pastu bangan awal..jadi mata pun dah semakin memberat...sambung ke next entry je la..hihihi... Selamat hari raya!

Esok nak balik poli dah..hukhuk..tensen...nak buat open bilik plak la..sila-sila datang la ke asrama niesa..tapi bawak air dan makanan sendiri la ye...haha..(^_^)

4 comments:

  1. uit aper kes??? dd smggu x update blog..balik kg punya pasal....

    ReplyDelete
  2. @^^nu[dd]yra^^
    sob..sob..ni la akibatnya gatal nak bercintan cintun ni....hukhuk..dd beraya di kpd eh?mesti meriah...kt sini mcm xraya je..semangat raya dah xda kot..heee~

    ReplyDelete
  3. beraya la dulu...
    soal CINTA...tolak tepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...huhuhhuhuuh

    ReplyDelete
  4. @útivistar
    dh balik poli xdpt nk beraya..hukhuk..blaja time!!blaja!blaja!(^_^)

    ReplyDelete