Saturday, April 02, 2011

❤ OXY vs Syahirah ❤


Salam dan selamat pagi Malaysia!!Sabtu dan Ahad adalah hari yang bahagia buat niesa. Korang nak tahu sebab apa??sebab time-time macam ni la niesa boleh rehat-rehat kat rumah, santai-santai kat rumah dan yang paling penting menyiapkan report untuk latihan industri niesa. Tinggal 3 minggu lagi sebelum niesa tamat latihan industri dan perlu siapkan 2 report. Nasib baik report untuk poli ada masa lagi nak buat. Pagi ni tiba-tiba nak tanya pendapat kawan-kawan pasal product Syahirah. Malam tadi niesa g beli barang-barang keperluan..niesa sebelum ni memang biasa guna OXY...pencuci muka OXY dan Oil-Control Moisturizer..tapi pusing punya pusing malam tadi, niesa tak jumpa Oil-Control Moisturizer. Masuk Guardian tak de, masuk Watson lagi la hampeh..Banyak gak kedai niesa masuk tapi tak jumpa. Entah mana la dia orang sorok benda tu. Penat dah pusing satu mall niesa ambik keputusan beli Krim Pelembap Syahirah. Tapi masalahnya sekarang niesa takut tak sesuai dengan muka niesa ni. Niesa penah try Fair&Lovely tapi tak sesuai. Baru 2 hari pakai krim Fair&Lovely tu muka terus sakit dan tumbuh jerawat. Nasib baik Oxy menyelamatkan keadaan. So, korang sekarang pakai apa?boleh tak suggest kat niesa product apa yang sesuai and kalau rajin bagi la pendapat pasal Syahirah gak k?ehe..sayang korang semua..(^_^)

12 comments:

  1. dulu dynda pn muka sensitif.. bnyk jerawat dan kusam.. bila try produk simply siti muka da jd soft sgt.. cerah plk tu.. syahirah pun ok.. dynda pnh guna juga dulu...but now stick 4 simply siti jer..mahal tp bebaloi baloi..;)

    ReplyDelete
  2. @Adynda Nurfarina
    owh..ok..thanks utk pndpat..mlm tdi mmg nk try beli simply ct..tp cm xconfident..haha...syahirah ni pn xtau la cm ne..kalau x sesuai gak insyaAllah nk try simply ct..btw thanks ya..(^_^)

    ReplyDelete
  3. okey ke oxy ?? ayie pakai 3tahun nothing change laaa...hukhuk.. :D

    ReplyDelete
  4. @AyiE
    niesa start guna oxy 2009 xsilap..tp Alhamdulillah la ada perubahan..tu yg stick ngan oxy je..hurmm..mayb oxy xsesuai ngan muka ayie kot..tp my fren cuba pn ada perubhan gak..

    ReplyDelete
  5. yelah kot an...pakai ape un sama jee..pakai sabun mandi jela sng..huuu :D

    ReplyDelete
  6. @AyiE
    erk?sabun mandi?habis la....hahaha...jgn2...t lg teruk kot..

    ReplyDelete
  7. ; missh belom pernah try ke due2nye ...missh pkai pond/gardienea jea ....

    ReplyDelete
  8. @missh aryeika
    ouh..yeke..niesa skang tgh try syahirah..tgk la 2,3 hari..klau ok alhamdulillah..kalau x ok..kena carik gk oxy..huhu..

    ReplyDelete
  9. @Cik Jannah
    biore ok ke??2,3 hari ni risau tkt muka jd teruk..hukhuk..

    ReplyDelete
  10. hye niesa..ema pakai safi..alhamdulillah ema pakai mmg elok..da dua tahun ema pakai..sblom ni try garnier la olay la sume x jln..

    ReplyDelete
  11. @sweethemohemo
    owh..yeke..hurmm..niesa xpnh try safi lg kot..xpasti gak..ehe..thanks komen ye..(^^,)

    ReplyDelete