Saturday, April 23, 2011

❤ Kesibukkan melampau dan hasilnya.... ❤

salam dan selamat malam..malam ni niesa cuti lagi..hoho..dah brapa hari gerai makcik tak buka..nak bg niesa rehat kot...terlampau sibuk..nk update blog pun xde masa..sampai terlepas 3 Santai oleh BSS..disebabkan siang malam sibuk..ambik kau..sekarang dah sakit..masalah kesihatan melanda..dengan flu + batuk sebab tak cukup rehat..lagi?tangan terseliuh sebab terlampau kuat bekerja untuk projek amal skolah..tapi berpuas hati la sebab dapat tolong skolah rendah niesa yg dah brapa tahun di tinggalkan..dengan keadaan yg tak menentu ni + tangan yg sakit degil gak nak update blog..haha...

Badan kita ni tak boleh nak dimanjakan sangat..lepas mak urut terus dibalut cam buah.. haha..btw thanks to my mum..ehe..dah teruk baru g tau mak..nasib bek terseliuh je...

Tapi bebaloi gak la dgn keja yg dibuat..puas hati sebab dapat bagi sumbangan tenaga kat skolah...nak tgk kerja2 pembaikan x?hikhik..mengada la ni...

ni yg semalam..belum start mengecat lagi..baru nak tanggalkan nota-nota dan bersihkan apa yg patut..

Ni plak pagi tdi..hampir2 siap..yg siap sepenuhnya kawan x upload gmb lagi..tapi memang seronok la..

Dan seperti biasa niesa sentiasa dibuli oleh pembuli yang tak bertauliah..mentang2 niesa pompuan dan jarang nak pegang pekakas2 mengecat dan sewaktu dengannya termasuk tinner..kepada sesiapa yg tak tahu kesan tinner bila kita cuci untuk hilangkan cat di tangan meh niesa bagi tahu..(ke niesa sorang je xtau..hahaha...)tinner digunakan untuk menghilangkan cat dan apabila digunakan dalam kuantiti yg byk..perrgghh!gila ar sakit..pedih + panas cam asid je.. kawan2 siap gelak g..nakal kan dia orang..suka sgt buli niesa..mentang2 niesa baik..haha.. =P so pengajaran dia rajin2 la baca buku..erkk!ada kena mengena ke?haha...sayang korang!(^_^)

13 comments:

  1. la. kesian niesa. sampai terseliuh tangan tu. nasib baik sikit ja.
    rajin kawan zaty sorg ni. tak tolong mak cik kat kedai, buat kerja amal kat sekolah. bangga dapat kawan mcm niesa :D

    ReplyDelete
  2. @ezaty
    hoho..jgn puji lebih2..ehe...tu la pasal..nasib baik..sementara kudrat masih ada n slgi masa dibuang bgitu shaja..wahh..bermadah plak..ehe..

    ReplyDelete
  3. niesa...dd nak mintak tolong niesa....dd nak add niesa kat fb tp x jumper la plak...niesa add dd fb d boleh?g blog dd k...[mode: susah hati=/]

    ReplyDelete
  4. @^^nu[dd]yra^^
    okie dear..dah add..nape ssh hati ni??

    ReplyDelete
  5. hehe. betul betul. selagi mampu kan, tolong ringankan beban orang lain sambil tambah pahala. extra pula tu. :)

    ReplyDelete
  6. @ezaty
    haha..harap2 cm tu la..bantuan diterima Allah..insyaAllah..

    ReplyDelete
  7. insyaAllah. minta-minta diperkenankan. :)
    busy ya skrg ni? :)

    ReplyDelete
  8. @ezaty
    amin..boleh la bz yg..penat gak mnggu ni..tp ntah la..haha..ssh nak cakap..

    ReplyDelete
  9. @Niesa xpa, xpa. tak payah cakap. taip taip :)

    ReplyDelete
  10. alolo ,
    sian nye kawan missh sorang neyh ...
    sorry lame tak dtg melawat ..

    ReplyDelete
  11. @missh aryeika
    hoho..its ok dear..niesa pn bz ckit.. =)

    ReplyDelete
  12. hehe , missh dah jrg online ...
    tapi insyallah setiap kali online missh akan dtg melawaat ok dear !

    ReplyDelete
  13. @missh aryeika
    la..yeke?ok2..xpe..thanks yang!niesa pun akan sll2 singgah blog missh k..yg penting missh jg diri.. =)

    ReplyDelete