Thursday, April 07, 2011

❤ Kalau la aku sekuat yang disangka.... ❤

Salam semua..malam ni nak update entry cepat-cepat sebab kena tidur awal. Hurmm...seperti tajuk entry..kan best kalau niesa seorang yang tabah..orang nampak macam niesa ni hepi 24 jam..tapi dalam hati..susah nak cakap..macam-macam cara nak wat hati ni bunga-bunga macam bunga-bunga cinta sampaikan abang gg besi termasuk gak dalam cerita hidup niesa ni. Actually abang gg besi tu tak tau apa-apa pun..cuma niesa ni je terlebih xcited..haha..jadikan dia sebagai pemberi semangat dan penghibur hati masa kat ofis dan salah satu cara untuk niesa lupakan seseorang. Abg gigi besi ni pulak baik dan suka bagi kata-kata semangat kat niesa walaupun baru beberapa kali niesa chatting ngan dia.

Tiba-tiba hari ni niesa emo-emo plak. Teringat akak-akak dan abang-abang senior niesa kt poli..yela sem depan dah tak jumpa sebab sem ni dia orang last sem..rindu sangat nak manja-manja ngan dorang!entah bila la dapat jumpa dorang lagi..kita org pulak dah macam 1 family..macam mana la keadaan exco sem depan tanpa dia orang..tak bersedia lagi nak jadi kakak nie!hukhuk..sedih giler..

Tiba-tiba je teringat kenangan lama kan. Semua ni berpunca bila niesa layan lagu-lagu sedih bermula dalam bas nak pergi kerja sampai la balik..bila dengar je lagu-lagu macam "catatanku-Melly Goeslaw & Baim, Di Saat aku mencintaimu -Dadali, Graduation(Friends Forever)-Vitamin C, Hakikat Sebuah Cinta-Iklim, Kau Ada Dia- The Lima dll.." Dah la berjiwa sentimental bukan sakit mental..hoho..mesti niesa hayati setiap bait-bait lirik lagu tu..tu yang sampai menangis sorang-sorang dalam bus..(sssshhhhh....jgn bg tau orang..nanti kantoi!ahaks..)..kalau boleh nak cerita kat korang semua benda yang niesa rasa..tapi kalau cerita memang tak kan habis..panjang berjela..tapi niesa rindu kat seseorang..dalam masa yang sama niesa benci rindu ni..sedih la..isy!Niesa masih belum jumpa lagi pemadam..pemadam ape?cuba baca entry niesa yg lama ni.. pasal pemadam..sedikit demi sedikit niesa dah delete semua yang yang tersurat yang tersirat belum lagi..haha..merepek kejap..tapi betul la..gambar-gambar dah buang, video dah buang, no phone dah buang, FB dh block..apa lagi ek??errkk!ada lagi..purse pink!tgh pakai..keychain nama tgh melekat kt nset dan high heel!selalu pakai..macam mana nk buang hadiah dari dia..niesa buntu..sedih lagi!serabut lagi!rindu lagi!ergghh!tengok gambar jom!

Keluarga Exco Jp yg dirindui!


time kursus kepimpinan..yg kt tgh tu akak senior...

Nota hati : Maaf la ye..entry malam ni rojak..jiwa kacau..tengah mencari kumbang kt luar yang tengah single..siapa kat sini agen cari jodoh..tolong carikan niesa sorang..hikhik...sudah..just kidding..(kalau betul2 pun apa salahnya..)..ada 2 maksud tersirat disitu..hahaha..peace no war.. (^_^)

11 comments:

  1. tuh dia...byk2 citer dalam satu entri....abang gg besi ader....pemadam??...hmmmm i took about 5 years to meet "KO", he makes me forget "AWAK" but still "KO" is not my destiny....ok fine! english tunggang langgang...Allh x uji hambanyer dgn ujian yg x boleh dilaluinyer....insyaAllah yg terbaik akan hadir utk kiter, last word:baik2 sayang ;p

    ReplyDelete
  2. @^^nu[dd]yra^^
    haha..entry malas.."i took about 5 years to meet "KO", he makes me forget "AWAK" but still "KO" is not my destiny.."masih xleh tngkap la dear..ehe...tp cm menarik je quotation tu..erkk..yg last tu niesa suka..hahaha..baik-baik sayang = dyra!haha...thanks ye babe.. =)

    ReplyDelete
  3. jangan bersedih nurani.. lalala. eh, feeling-feeling nak jadi penyanyi kristal pula, hehe. cool nies cool. . adakalanya kita sembunyi kesedihan untuk kesenangan org, tapi hati kita terluka.
    zaty tak tau nak kata apa da. tapi zaty ada satu suggestion yang agak gila. share dengan diary online what you feel. sekurang-kurangnya niesa rasa tenang daripada dibelenggu perasaan macam ni. nasib baik naik bas, cuma menangis. kalau meraung, kan susah. hehe. apa-apa pun, kami sudi berkongsi kisah dgn niesa. tak kira saat gembira ataupun saat sedih :D

    ReplyDelete
  4. @ezaty
    hukhuk..thanks ye yunk..sumtimes mmg terfikir nak share..tp mslhnya kalau nk share on9 takut org xpaham apa yg nk disampaikan..haha..yela nanti crite ade plak menyimpangnye..ehe..btw thanks a lot ya..

    ReplyDelete
  5. ih, macam tu ke. hehe. xpa, asalkan niesa selesa, zaty okay ja. :)

    ReplyDelete
  6. @ezaty
    thanks sbb sentiasa ada utk niesa..syg awk lebih.. =)

    ReplyDelete
  7. hehe. sayang niesa jugak! :)

    ReplyDelete