Tuesday, April 05, 2011

❤ Aku,Pink,Kawan & Lelaki ❤

Salam dan selamat malam semua..! Malam ni baru berkesempatan nak update blog. Ingatkan nak update malam tadi, tapi tak sihat plak. Lepas makan ubat terus tido tak sedarkan diri..ehe..entry kali ni agak berlainan sedikit dari sebelum-sebelum ni..entry kali ni 3 dalam 1. Entry ni jugak kisah semalam dan hari ni. Tapi hari ni special sikit la..hahaha..sebab macam-macam kot jadi. Ouh! sunggah xcited nak cerita dengan anda-anda semua.

Cerita 1 : Aku + Pink!
Cita ni xberapa nak xcited sangat sebab dah basi kot semalam punya cerita. Semalam g teman mak beli barang. so, masa jalan-jalan kt Sing Kwong(tempat biasa niesa pg beli barang) terjumpa la satu beg yg berwarna PINK!murah plak tu!fikir punya fikir memandangkan elaun baru klua then bulan 5 nnti nk merantau dan memerlukan beg untuk sumbat laptop kesayangan ni, niesa dengan hati yang berbunga-bunga pink pg la angkut beg tu..asal PINK je niesa terpikat..pelik sungguh..haha..

Taaaddaaa!!!cantik ?(^_^)

Cerita 2 : Aku + Kawan
Disebabkan malam tadi dah tidur awal segala panggilan dan pesanan ringkas yang masuk tidak akan dilayan.ahaks!pagi tadi tgk hp ada beberapa miscol & beberapa SMS.. Niesa check la semua call & sms yg masuk then ada 1 msg yg wat niesa xpercaya. Itu adalah sms dari kawan niesa yang dulunya sangat-sangat rapat then setahun yang lepas ada salah faham dan kita org langsung tak bertegur sapa dan malam tadi niesa dapat sms dr dia dan dia mintak maaf. ouh!terharu dan sedih sangat-sangat sampai nak nangis hentak-hentak kuku kaki..hukhuk..sdih siot..macam mana la tak sedih tu kawan yang sangat rapat masa form3. Macam-macam masalah kita org kongsi sama-sama(taching jap..hukhuk)..rasa cam tak sangka plak..hurmm..apa-apa pun niesa gembira kita org dah jd kawan balik..orang cakap "Buang yang keruh ambik yang jernih".."muafakat membawa berkat"..oppss!terlebih suda..Frens 4 eva!

Cerita 3 : Aku + Lelaki
haa...bila bab ni xcited sikit nak cerita(dengan muka gatal..eww!gediks plak si niesa ni..ahaks..) kalau cerita bab ni mesti susah nak letak "full stop"hahaha..cerita bermula apabila niesa diminta menghantar invoice ke OPS dept(Operation). Dengan perasaan yg gumbira niesa g hanta invoice tu sebab niesa tahu ada sorang exec yg niesa suka tgk kt ofis tu. Sampai je kat situ jumpa sorang akak yg comel lote..gosip-gosip ngan dia :

Kakak : "eh!niesa dah add ke comm(communicator) dia??"
Niesa : " tak lagi la kak..malu!nnti tak tau nak cakap apa.."
kakak : "uih..add je la..cakap la Assalammualaikum, dah makan ke belum..dah dia nk transfer KL..mana la tau esok ke, lusa ke, minggu depan ke dia dah pindah.."
Niesa : "haa...pasni sampai ofis je niesa add..okeyh!"(dalam hati macam-macam ada..hahaha)

Sampai ofis je terus fikir..fikir dan fikir lagi..nak add ke tak nak, nak add ke tak nak..dah add!wah cepat plak..ehehe...(arrgghh!niesa nak berhenti menaip dan bercerita..tapi x boleh..ngeeee~)

Niesa : "Salam,wah!pandai cakap iban ea.."
Abg gg besi : "wslm..hai niesa.." :)
..."Pandai sikit-sikit je..blaja dgn CJ.."
Niesa : "ok la cam tu..cakap melayu srwk pn mesti pandai kan..?"
abg gg besi : "boleh la juak sikit-sikit.." :)
..."kamek dulu ada kawan dengan org baie(Bintulu) sebab ya la pandai klaka srwk.."
Niesa : "ouhh..senang la macam ya mun paham klaka sarawak.." =)
and bla..bla...bla..bla..(sampai la jam pukul 4.30ptg)
OMG!!xcited comm ngan abg gg besi tu kerja terus terlupa nak wat..tersengih-sengih senyum depan pc..ape kes??angau??!ohh!jangan nak menggatal...hahaha...april is last month utk kte org 2..dia pun nk transfer g carigali Kl..niesa plak tamat latihan industri..hukhuk..akhirnya niesa berjaya gak berkenalan ngan abg gg besi tu..haha..sampai balik senyum sampai ketelinga..baru comm..belum dia mintak no fon lg..tapi.....(mesti ada tapi..)susah nak cakap la..suka je kot..bukan cinta..ehh..bukan ke ada suka datangnya cinta..errk?mandai je niesa ni kan..dah tak betul..kepala asyik ingat kt abg gg besi je..balik rumah on9 terus add FB dia..hakhak!NIESA!!gatal plak hari ni..adoi~

dah!tido la..ngantuk dah..esok nak g keje..jumpa dia..teetttt!salah niat dah..haha..selamat malam abg gg besi..ehh!silap..selamat malam semua...hikhik..(^_^)

29 comments:

  1. wah! ulat bulu da naik daun.. haha. jp, musykil ni, macam mana hentak kuku kaki? pening pening. hehe. lepas tu kan, zaty minta maaf dulu la, apa maksud 'mun' dalam dialog "ouhh..senang la macam ya mun paham klaka sarawak.." :D

    ReplyDelete
  2. amboi abang gg besi gtu....mesti hati bbunga2 nak g keje esok =)

    ReplyDelete
  3. @ezaty
    hakhak...aduhai..terasa cam kena pg jumpa doktor cinta la..ohh tidakk!haha..kalau zaty nk tau cm ne hentak kuku kaki..tnggu penyakit ulat terlebih bulu cm niesa ni dtg baru tahu kot..nk xplain susah..hahaha...maksud mun tu "kalau"..ehe..so dlm dialog "ouh..senang la macam tu kalau paham cakap srwk.."ehe...

    ReplyDelete
  4. @^^nu[dd]yra^^
    terlebih bunga-bunga dah mcam musim bunga dah..hahaha...nk gila niesa macam ni..ahaha...dah bape hari asyik xcited xtentu pasal..

    ReplyDelete
  5. niesa + pink~pheewww beg baru shanteekk maaaa..mintak satu..ahaakkzz..

    niesa + lelaki~ehem2..kompom malam tidoq ta lena mimpi ta basah nie..huhuhu.. :D

    ReplyDelete
  6. @AyiE
    hikhik..nak satu?boleh..g ar ambik kt kedai tu..tp kena bayar la..ehehe..
    alahai..kalau la betul2 cm tu kan best..ehe...

    ReplyDelete
  7. oh, klaka tu cakap. kalau lawak/kelakar, orang sarawak sebut apa? hehe. nak belajar bahasa sarawak :)

    ReplyDelete
  8. @ezaty
    klau lawak tu ade tempat ckp lawak,lucu..xpun cali..cali tu mksud dia lawak gak..haha..xpe2..nnti niesa aja ckp srwk..cuma fham yg basic je la dulu..kamek=saya,kitak=awak.. (^_^)

    ReplyDelete
  9. @Niesa hehe. okay! baik cikgu. kamek faham. mun kamek tak faham, kamek tanya kitak okay! betul tak bahasa sarawak zaty :)

    ReplyDelete
  10. @ezaty
    check!yes..betul..haha..ok2..no problem..tny je..(^^,)

    ReplyDelete
  11. @Niesa wah! zaty dapat 100% untuk test bahasa sarawak, haha. saya bangga! haha. jap nak fikir. hmm hmm hmm, macam mana kalau "apa khabar?" nanti boleh tanya kawan-kawan zaty pula :D

    ReplyDelete
  12. @ezaty
    amboi..sapa cekgu ni?dia plak yg bg markah ye..haha..apa kabar sama je dear..xde yg berubah..kalau nak tny "awk buat apa"..haa..baru ada lain sikit.."apa polah kitak"..haha.. polah tu maksud dia buat.. =)

    ReplyDelete
  13. @Niesa oh, apa polah kitak. [kamu buat apa] terbalik ja ayat sarawak, hehe. mun nak polah kerja, datang semenanjung. hehe :p

    ReplyDelete
  14. @ezaty
    haa..betul2...kalau sini plak maksud dia sitok..kdg2 buat tu pun cam ada maksud lain gak.. polah/molah..contoh ayat :

    1.apa polah ktk ya?(Awk tgh buat apa tu)

    2.kmk tgh molah kerja tok(sy tgh buat kerja ni..)

    ReplyDelete
  15. @Niesa alamak, da pening. hehe. kamek tengah molah kacau kat blog kitak tok. :) hehe. kena simpan dalam diari ni, kalau tak, rugi je study. smuanya lupa. hehe.

    ReplyDelete
  16. @ezaty
    hikhik...kaco jak..kelak kmk kaco balit..haha...wah..wat catatan ea..cam lect niesa plak..haha..

    ReplyDelete
  17. @Niesa of course. senang! mun kamek nak klaka dengan kitak, kamek da ada dictionary da. special kamek polah tok. :)

    ReplyDelete
  18. @ezaty
    haha...wah!wah..dpt la kmk tgk dictionary ya kelak..ehe..mesti limited edition ya..haha...

    ReplyDelete
  19. @Niesa hehe. boleh boleh. kamek sik masalah. kitak baca ja. mana tau, mun kamek boleh dapat A++ dalam klaka sarawak :)

    ReplyDelete
  20. @ezaty
    wahh..haha..tambah sigek gk la + ya...heee~..insyaAllah mesti boleh..xsusah pn blaja klaka srawak..

    ReplyDelete
  21. @Niesa hehe. tu la pasal. nasib baik kamek minat klaka sarawak. nanti mun kamek p sarawak, kamek da boleh madam sarawak dgn kitak. kan kan? :)

    ReplyDelete
  22. @ezaty
    haha..yala tek..mun datang srwk senang la mok klaka srwk..dear..madah tu ada ayat yg sesuai..n ada ayat yg x sesuai..mcm ayat u..mun kamek dh dtg srwk,kmk dah boleh klaka srwk dgn ktk..haa..baru betul..ehehe...bleh dperbetulkan.. =)

    ReplyDelete
  23. @Niesa tek tu apa?
    oh, hehe. kamek da rosakkan klaka sarawak. huhu. sorry cikgu

    ReplyDelete
  24. @ezaty
    tek tu maksud dia tadi..kitak polah apa tek..sama maksud awak buat apa tadi..ehe..xpe2...boleh baiki lg..ehe..

    ReplyDelete
  25. @Niesa oh. kat utara tek tu breast, hehe. okay okay. kamek klaka dgn kitak jak guna tek. dengan orang lain, kamek segan sbb org utara maksudkan benda lain. :p

    ReplyDelete
  26. @ezaty
    ouh!yeke..hikhik..bahya tu..haha..ok2..ngan kmk jak faham mksud ya..heee~

    ReplyDelete
  27. @Niesa haha. tu la pasal. sik apa. kamek klaka dengan kitak jak mun kamek nak guna tek. mun dengan orang lain, kamek sik guna. segan, hehe

    ReplyDelete