Wednesday, March 09, 2011

❤ Kerja,Belajar,Kahwin..mana lg senang?? ❤

Selamat malam semua..hari ni teramat la penat..penat bukan sebab dah keluarkan tenaga wat kerja2 berat or apa..tp penat otak sebab banyak sangat kerja hari ni..ehh..bukan hari ni je..setiap hari...terasa cam kan seronok time belajar..tapi bila belajar plak mesti akan cakap..kan seronok kalau kerja..adoi~ tu la sifat manusia..tak pernah puas dengan apa yg kita ada..tak reti nak bersyukur...
Hari ni mcm2 jd kot..dengan double postingnya,kerja belambak,layan auditor yg sibuk nk carik dokumen..robot pun leh rosak tau bai..pe lagi nisa ni..bukan robot..manusia..hheee~berkaitan dengan entry hari ni...dah lama dah fikir lepas diploma nak wat apa..fikir punya fikir..

situasi 1 : Di alam pekerjaan
Hari2 tension..!kerja belambak xreti nak habis2..pagi2 kena g keja awal pastu balik lambat..
sabtu ahad pun xpasti lg leh cuti...1 hari kerrrrjjaaaa je...nak rehat xde masa..hari2 pening..
Kalau belajar kan leh gak rehat2..dlm 1 hari ada gak masa tdo siang 1 jam..lepak2 ngan
member..mcm2 la leh wat..xpening fikir pasal duit..

Situasi 2 : Di alam pembelajaran
Hari2 assignmnet, kuiz, test...assignment,kuiz,test..g kelas..malasnya nk wat assignment..
dekat2 final nnti pening nak wat ulangkaji last minute..
Kan best kalau kerja..xyah fikir pasal exam..kerja,kerja unjong bulan dapat gaji enjoy..

Situasi 3 : Di alam rumah tangga
Maaf ye..situasi ni nisa xleh bayangkan sebab xrasa lg..=P
Sapa2 yg ada pengalaman tu leh la bg nasihat...


Begitulah kisahnya..sempat plak berangan-angan fikir masa depan..so, sekarang ni nisa pn xtau nak smbung blajar ambik deg or keja..tgk rezeki la..kalau ada peluang belajar n mak ayah bagi..nisa sambung..tapi kalau rezeki lebih kpd bekerja..nisa keja..tp kalau 22 xda cam na??hahaha....
InsyaAllah kalau sampai jodoh nisa...ehem2..calon xda lagi ni..hikhik...kalau dh tiba atau sampai seru org ckp..nisa redha..benda baik x elok di tangguh2..nggeee~tp nisa muda lg...xnak la!nisa nak berjaya dulu..dan nak enjoy puas2..pendapat korg plak cm ne??



luahan hati dan perasaan..(^_^)

4 comments:

  1. mana2 pun sama je susahnya. yg penting bila kerja, belajar, kena setting niat. so semua akan jadi mudah. :D

    ReplyDelete
  2. xde yg senangkan dlm dunia ni kn?tp niat mmg dh lma nk capai cita2..insyaAllah blh..thanks ya!(^_^)

    ReplyDelete
  3. hehe. untung ayam pada kaki, untung badan siapa tahu. kan nisa?
    mana tau usaha yang selama ini niesa cuba akan membuahkan hasil :)
    apa-apa pun, manfaat yang mana datang, sebab peluang hanya datang sekali :)

    ReplyDelete
  4. betul2...harap cm tu..amin2~ niesa sokong apa yg zaty ckap tu..btw thanks zaty...heee~

    ReplyDelete