Monday, March 21, 2011

❤ 5 minggu sebelum say gudbye! ❤

Salam semua..hari ni balik lewat sikit sebab banyak sangat keja kt ofis..semua keja yg dibagi kt nisa nk cepat..sakit otak dh fikir semua keja2 yg kena siapkan cepat..dah tu kena pilih untuk wat presentation untuk sharing session jumaat ni..adoi~dah xtau plak nk present apa..dah la trainee je..bukan pekerja pun..nnti tny soalan yg nisa xtau nk jawab cm ne..uhh!pening2..penyelia nisa lak suka mecungkil bakat2 terpendam nisa ni..hikhik..(terperasaan plak..)..mentang2 nisa ni dibawah penyeliaan dia..ikut suka hati dia je suggest nama nisa..dah la last2 week kena pilih jadi MC untuk morning meeting..this week plak kena present..tau je kelemahan nisa ni xconfident nak bercakap..dlm telefon pn boleh nervous apa lagi nk present kt staf2 situ..mampuss..depan kawan2 boleh la present..runsing2...
Sebab tu la dah xsabar nk tnggu 29 April..xsabar nk blah dr situ...penat gilerr practikal kt situ.. terlampau bz kot...everyday bz..setiap hari kira hari bila la nak habis...tapi kan..walaupun tempat nisa praktikal tu everyday memeningkan..ada gak yg membuatkannya best!haha..antaranya :

Makan-makan!

Nisa rasa kalau nisa lama kt tempat nisa practikal tu mmg boleh chubby kot..mne x..every friday mmg wajib akan ada makan2 iaitu pot luck after morning meeting..pastu plak bila ada event cm sharing session, meeting or event2 yg department lain wat akan dapat makanan free yg sedap!perrgghh!belum lagi bila part boss blanja..bersyukur yg Align Centeramat2..haha..

Goodies/Gift!

Bila ada event, ada la booth, bila ada booth, ada la Games, bila ada games ada la gift!haha..kdg2 hadiah lumayan ow..haha..kalau yg xnk main game tu boleh isi feedback form dr satu2 booth n pastu dpt la buku ke, pen ke..ape2 je la yg dorg ada..haha..buku nota dh belambak nisa dpt..ada keychain, pen, buku nota, beg, payung..apa ntah lagi..yg gmb atas tu sebab join mcm2 games...jwb quiz dpt mini fan..lepas tu pertandingan siapa paling cpt menaip..nisa menang!dpt mini speaker..hikhik..tu time "iPerintis Day"..

Event!

Nak tau nape nisa cakap event best??sebab..time event xyah pening2 nak wat keja..1 day boleh pusing2 kt event tu..untuk department nisa "Finance Day" sbb kte org kan finance dept..ehe.. nisa penah pg mcm2 event gak la..contoh "HSE Day", "iPerintis Day", "HRM Stakeholdey Day" dll...alasan untuk ponteng kerja..haha...

Dah..dah..cukup la tu..kalau nisa cerita mmg xkan habis la..sampai benda lain plak nk cerita..tu la masalahnya bila simpan..haha..actually nk update pasal bnda lain..tp bnda lain plak yg klua..haha..xpe2..sekadar berkongsi..sebelum menghadapi sharing session jumaat ni..wish me luck k!ehe..

6 comments:

  1. gudluck dear ! haha..:) tamo malas2 haa..:)

    ReplyDelete
  2. hehe pasni rajin2 la buat event yer

    ReplyDelete
  3. jannah : thanks babe..ehe...xmalas dh..semangat nk habis ni..(^_^)

    xcyber : ouh..itu sudah semestinya..jemput2 la dtg event..hikhik..kidding..

    ReplyDelete
  4. wah! maknanya bos niesa suka la keja niesa sebab tu dapat semua ni. best nya.. good luck babe! :)

    ReplyDelete
  5. actually my boss xde la tau sgt niesa wat apa..cuma dia nk niesa blaja mcm2 kt tmpt dia..hikhik..thank dear.. =)

    ReplyDelete