Monday, January 17, 2011

AKU INI WANITA



Salam dan selamat malam..malam ni tiba2 je nak join segmen Mr.Ben ni...ntah la apa yg merasuk jiwaku dikala malam yg sangat sepi ni..chheewaahh...mayb sebab kena pada waktunya kot..
---> AKU INI WANITA..ya,aku hanya wanita yg sangat lemah semangatnya..sangat2 mudah tersentuh..aku seorang wanita yg cuba bangkit setelah beberapa kali tersungkur... tersungkur oleh cinta seorang lelaki...seorang lelaki yg telah memberi terlalu banyak harapan kepadaku...
---> Bila tgk segmen Mr.Ben ni + mood yg tgh xmenentu ni tiba2 je nk meluahkan apa yg terbuku dikalbu..malam ni nisa merindui seorang lelaki yg telah memberikan semangatnya kpd nisa dan yg dh bantu nisa utk bangkit semula setelah nisa jatuh..give up ngan life..hadirnya si dia dlm hidup nisa memberikan sedikit sinar dlm diri nisa yg hampir2 malap...hadirnya dia menyemarakkan lagi semangat yg hampir2 padam...nisa rasa disayangi dan dihargai..sayang sgt kt dia...tapi...mimpi indah tiba2 bertukar jadi mimpi buruk dlm hidup nisa..nisa tiba2 hilang arah bila dpt tahu dia ada org lain selain nisa...setelah beberapa bln kenal...ketika sinar2 kebahagian yg hampir nisa kecepi...bboooommmm!!berkecai.....semua ni ibarat luka lama berdarah kembali...sekali lagi nisa jatuh...betul2 tersungkur ke tanah...nisa cuba bangkit..bangkit utk berdiri dengan sendrinya..tp semuanya trasa amat payah...kenangan2 nisa ngan dia muncul mcm tgh tgk cerita cinta kt pawagan jer...nisa cuba terima semua ni...nisa cuba redha dgn apa yg Allah tentukan...tp....nisa??nisa masih xdpt lupakan dia...nisa cumalah wanita yg hadir sementara dlm hati dia...nisa paksa diri nisa utk undur diri wpn berat hati ni nk lepaskan dia n lebih2 lg dia xnak lepaskan nisa...nisa wanita..dan nisa mesti pham mcm mana bila org yg kita syg dirampas org lain...sakit...kalau dia xblh buat pilihan..biarlah nisa yg buat keputusan...xkira mcm mna pn..salah seorg msti kecewa..mayb dh ditakdirkan dia bkn utk nisa.....
p/s utk lelaki : Jgn la memberi terlalu byk hrpan kt pmpuan klau xblh nk tunaikan...klau nk bkwn buatla cara berkwn...hargai la org yg menyayangi kita..

p/s wt Mr.Ben : maaf la ye kalau cerita ni x tersusun...huhuhu...hati runsing jiwa kacau..nasihat dr anda bergelar lelaki amat2lah diharapkan..btw thanks 4 da segmen...

4 comments:

  1. salam... tiba2 jumpe blog ni. singgah jap. =)

    abg ben ni mmg baik suka buat segmen2. pastu sangat membantu new blogger mcm saya jugak. =)

    ReplyDelete
  2. @farhan,
    salam farhan,thanks sbb sudi singgah...kita sama2 baru..ehe...
    sronok bca blog abg ben..mcm2 idea dia..

    ReplyDelete
  3. sabarla dear, ade hikmah semuanya tu kot.. =)

    ReplyDelete
  4. @akak pink
    huhu..tu la kak..ujian kot..thanks utk nasihat...(^^,)

    ReplyDelete