Monday, January 24, 2011

Ada apa dengan Bintulu??

Selamat malam wahai sahabat2 sekalian...hihihi..disebabkan nisa ketandusan idea utk menghupdet entry utk blog ni jd mlm ni nisa nk share la serba sedikit kecantikan yg ada kt Bintulu ni..bkn ape.. kdg2 ade yg ingat Bintulu ni sebuah tempat pendalaman yg penuh dgn hutan belantara..cheewaahh..ehehe..Bintulu merupakan salah satu bandar yg terdapat di Sarawak dan terletak ditengah-tengah antara Miri dan Sibu (yg dh tau tu wat2 la xtau eh..hehe...ni buat org2 yg xtau la..) Bintulu juga sbuah bandar yg sedang dlm proses pembangunan..actually, kt Bintulu ni byk kwsn perindustrian..salah satunya MLNG la..kalau korg ada baca entry nisa b4 ni korg msti tau ape tu MLNG...kalau yg xtau tu..cari tau la eh..ehehe..pakcik google kan ade...(malas nyer aq) ni ade la kilang yg tersebar kt.....kt mne??mesti tau kan...

ha..ni la gmb dia..ni baru view separuh ye...dia ade MLNG 1,2 dan 3

selain tu..Bintulu pn ade airport sendiri tau...flight Bintulu-KL pn ade..direct lak tu..so,sape2 yg rase nk jalan2 kat bintulu ni xperlu susah hati nk g nek ape..kalau nk naik tongkang pn blh gak..agak2 dlm 2,3 bln kot sampai..nisa pn xtau...hahaha...

taadaa!ni la airport Bintulu..ada MAS n AIR ASIA je...ok la tu dr xde...kalau korg nk tau disebalik airport ni ade Akademi Pilot tau..haa..ini bukan main2 ini betul2...

ok2..bila nk g window shopping plak bintulu pn ada mall nye...n beberapa thn akan dtg akan tumbuh la beberapa mall yg baru..


haa...ni view dr jauh je...

next ialah waterfront Bintulu yg dh 90% siap..

nisa dan kwn2..jalan2 sambil cuci mata.. =P


ala2 duduk tepi sungai gitu..(^^,)


ok..ni view dr pintu masuk nk ke sebelah kiri waterfront..pintu masuknye jauh nuu haa...
kalau sape yg nk jogging ptg2 blh gak kt cni...



ok yg ni plak dr blah kiri td nk balik ke pintu masuk....2 org model hilang ntah kemana..
jatuh lam sungai tu kot..??

haa...tu baru waterfront...lom g tempat len nk tunjuk..xpe2...memandangkan nisa xde sumber dan bahan nk di tayangkan..t kalau ada masa nisa akan update lg tempat2 len..hihihi...

-->mcm nk promote Bintulu lak nisa ni..apa2 pn ni hanyalah perkongsian semata2...salam 1 Malaysia...(^_^)

7 comments:

  1. cantik pemandangan.
    gambar pun cntik. hehe. dslr ke dear?

    ReplyDelete
  2. @Pinky Pixie
    thanks yt..ehe...kazen pny dslr..jd mngsa tuk jd photographer nisa time tu..ahaks..=)

    ReplyDelete
  3. time kasih.. sy baru nak jadi warga bintulu ni.. thanks ..

    ReplyDelete
  4. thanks... telah mengubah expectation sy tentang bintulu... (bakal warga bintulu ni)

    ReplyDelete
  5. @luffy
    hahaha...sekadar perkongsian...ehe..welcome to bintulu!!wahh...

    ReplyDelete
  6. @Niesa

    first week at bintulu. not bad.. makanan pun ok... :D

    ReplyDelete
  7. @luffy
    really?good!have a nice day yeah...(^^,)

    ReplyDelete