Wednesday, September 29, 2010

GERAM!!!!

hello!!please la blh x jgn wat aq geram!!dh lama sgt sabar ngan perangai ko tu...huh!!tau la ko tu byk peminat!semua lelaki leh jd kwn ko!tp jgn wat aq xde harga diri ok!if ur fren nk tny psal aq pn so wat???!xkn tu pn nk jeles!aq pn xhingin la nk berkawan ngan kwn2 ko tu!!semua benda nk jeles...cemburu buta x habis2...sentiasa nk kt atas supaya org leh tgk ko..ape barang klau nk publisiti murahan cm tuh!if my fren blh jd kwn ko..ADA AKU KESAH ur fren x bleh jd kwn aq??lantak ko la wei...aq pn xde la desprate sgt nk kenal ngan kwn2 ko tuh...byk lg kwn aq yg lbh baik dr kwn2 ko...aq single..xde pakwe not mean aq xlaku!abis ko tu ade pakwe tp xreti menghargai kira laku sgt la yek??!cari bila perlu je!org mcm ko nasib baik ada org nk kwn!bertambah2 dosa aq mlm ni...huh...klau aq simpan lama lg nih...alamatnya tinggi menggunung la dosa aq dpt n penuh sebakul la pahala yg ko dpt...thanks a lot "FREN"!

~ KeSEpIaN ~

hari ni rajin plak aq nk update aq nyer blog
org ckp bila mulut dah xberbicara
jari mula berkata-kata
kenapa dgn aq?
miss my family so much larr.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rindu kt mak!
rindu kk ayah!
rindu kt all my siblings!
rindu kt putih!
rindu kt buncit!
rindu kt jambu!
rindu kt semua...!


~ my beloved family ~

bila la aq nk berdiri di atas kaki sendiri ni..
aq rindukan bebelan ayah aq...
aq rindukan leteran mak aq..
aq rindukan karenah adik2 aq yang nakal..
aq rindukan panggilan anak buah aq utk aq...huhu...
aq rindukan semua yg ada kt rumah aq...
rumahku syurgaku la ktekan...

*********

aq xsuka keadaan kt hostel aq
aq xsuka situasi kt poli aq
w/pun ada masa2 yg sgt menyeronokkan..
rindu masakan mak aq
~ sigh ~

MISS THEM SO MUCH!!!

pEnCiL BoX PINK!


~ini al-kisah pencil box pink aq~
BIODATA DIRI :
~ nama : bobox pink ~
~ umur : 1thn 2bln ~
~ tu la pencil box kesayangan aq..hehe ~
~ aq pkai sejak aq mula2 masuk poli..~
~ jd skarang dh 3 sem aq pkai..ahaks..~
~ mmg dh berkaratz sgt dh pn..ehe...~
~ da only 1 dlm kelas aq DAT3/s1 tau.. ~
~ paling bising dlm kelas..haha... ~
~ boleh mengejutkan org yg tgh sedap tdo ~
~ wat ketuk kpala kwn yg gatal2 usik bobox aq..ehe...~


~ siap bertingkat lgi tu...hahaha...~

hari ni bobox wat hal..
ganggu org tgh quiz..hikhik...
silap tuan dia gak..
sbb nervous jwb quiz bukak bobox pn menggeletar tgn...
hikhik...jgn mrah bobox..
klau marah nnti kena buang....hahaha...
bobox wat bising....
tuan kena marah ngan kengkawan....
hikhik...
tapi bobox bising wat kte ketawa smpai nk pecah perut..
hahaha...
xpe bobox...bobox chomel....
simpan jd kenangan....
xkan buang bobox...(^_^)



~ bobox pink ~

Tuesday, September 28, 2010

pUrPlE!!

Jubah PurpLe aq..hihi...8)


entry hari ni...
sepatutnya aq update blog aq semlm...
tp disbbkan mataku yg xtertahan...
ngantuk yg teramat sgt sbb xckup tdo..
jd baru hari ni aq lh update aq nye blog..

ini kisah semalam...
semalam hatiku berbunga-bunga....
bunga apa?korg rasa??haha...
tp 1 bunga aq black listkan ek...
bunga taik ayam...hihihi...
bunga-bunga cinta??mayb...
bunga-bunga riang??mcm budak2...
apa2 la eh...

knapa hatiku berbunga??
sbb aq pkai purple..
sbb pkai purple..
peberet kaler someone...
bermulanya cerita................

28/09/2010(selasa) - aq bgn dgn malasnya..hari yg agak cerah...hari tu aq mmg penat + pening sbb mlm tu aq tdo lewat sgt sebab perlu siapkan power point..aq ada presentation tamadun islam...mmg niat aq nk pkai jubah purple minggu lepas dh..g pn aq kan present..msti la nmpk anggun seperti seorg wanita yg berkerjaya..wah...ehe..insyaALLAH cita2 akan tercapai..amin~
pagi tu aq agak bersemangat(hari2 ayat skema...haha..)pg ke kelas dgn harapan dia akan tgk aq...or aq akan terserempak dgn dia...tp disbbkan kelas dia awl..so tak kesampaian la hajat aq ni...haha...dh tu aq terpaksa patah balik g bilik sbb nk ambik brg yg tertinggal..mmg ada hikmah gak brg aq tu tinggal..nk tau sbb pe??sbb otw aq g kelas dr jauh dh aq nmpk dia tgh baik pnya bersembang ngan membe dia...tp malangnya dia xnmpk aq kt bawah tu kot...xpe2...ada peluang lagi....time kelas ubs aq hbiskan latihan sepantas kilat spya aq ada masa nk jmpa kekasih aq..(solat ok..ehe...)sbb kelas aq time tu full 9pg-5ptg...giler xde gap langsng...apa2 pn...otw nk balik bilik plak..aq ternmpk dia yg baru kelua dr msjid..apa lg..mula2 nk sms je..tp lambat sgt aq trus call...giler xcited....dgn perasaan yg nervous aq tnggu dia kt dpn masjid spaya dia lh tgk aq...ehe...malu giler...dia klua je..aq terus lambai dgn muka tak malu....haha...senyum...dr jauh dh aq tgk dia senyum..aq pn..smpai ke bilik senyum smpai ke telinga....haha...tp pertemuan xsmpai setakat tu je...pkul 3 aq ada kelas g..dia plak xde dh..ingtkan dia dh balik bilik..firasat roomate aq mmg bgs..dia ajak g kelas awal...aq pn ikut je la...alih2...dia kt atm..hepi giler aq dowh...hakhak...
tp apasal lak gna firasat roomate aq??hahahaa...time tu aq cuba control ayu sebaik yg mungkin...hehehe...tp x menjadi la plak..wat malu je...tgk dia senyum dh menggelabah...aq pn cover ar senyum balik n gelak2 ckit...hihihi...bkn pe..ssh tau nk tgk dia snym nih..ibarat senyummu begitu berharga...hikhikhik..at last dlm 1 hari tu aq lh gak tgk dia snym w/pun dlm masa yg singkat....I LOVE IT!!hehehe...

--> apa2 pn semlm hari yg paling hepi aq rasa...dalam ingatan time pakai jubah purple..ehe..

Friday, September 24, 2010

~LoVe or HaTe~


" Jangan terlalu menyayangi seseorang, kelak kita akan membencinya.
Jangan pula terlalu membenci seseorang,kelak kita akan menyayanginya."

Salam semua pembaca..entry aq kali ni nk luahkan perasaan aq yg entah brapa lama aq simpan..
aq bukan nk kan simpati..tp drpd aq simpan baik aq kongsi...kurang la sikit beban perasaan aq ni...
aq xkisah brapa ramai yg baca entry aq ni...kalau xde langsung pn xpe gak...
(aq xsedia lg nk bg dia baca entry ni..tp aq akan bg gak dia baca...hehe...)

" Cinta itu apabila anda bertemu dan membuat pilihan yang tepat"
aq ada kenal sorang lelaki ni...mula2 aq nk anggap dia sebagai kawan je...xlebih dr tu...
dia seorang lelaki yang agak beragama gak la...kira ada ciri2 lelaki soleh la ktekan..
(sapa yg xnk dpt suami soleh kan??klau aq la...bersyukur la sgt2 klau dpt..hihi....)
aq pn xtahu knapa la aq boleh suka ngan dia ni...tp klau suka je xpe la kan?xkisah la sgt...
cuma aq tkt perasaan aq lebih dari suka..tu dh dalam zon bahaya tu...

cerita pnya cerita...
cam ni kisah mulanya aq perasan dengan perasaan aq...
(pelik sungguh entryku ini...haha...skema tol..isy!hheee~)
dulu masa aq mula2 kenal dia..aq dh tanamkan dlm diri aq..yg aq xkan jatuh cinta!
(wah..semangat gitu...ehe...)
aq ckp cm 2 sebab ada 2 reasons :

1) time tu aq kira baru beberapa bulan break up ngan boy aq...
2) time tu gak aq rasa dia ada makwe...xkan aq nk jd pmpuan bodoh kot..tidak3!

di awal perkenalan kami pn awal2 dh kena fitnah...byk gak cubaan dan dugaan aq kenal ngan hamba ALLAH ni...ehe...x kisah la...dh nmanya cobaaaaannnn...(intonasi filem P.Ramlee ye..ehe....) time tu tipu la klau aq ckp aq xsedih kan...sbb lepas kes tu je...dia trus x sms ngan aq...tp Alhamdulillah la..kte org baik semula...ehe...(hepi sesgt tau..)pas tu kte org mula rapat bila datangnya Ramadhan...(rapat ker yek??bg aq rapat la sbb sll gak kot aq msg ngan dia..dan apa yg pling pnting dia la yg jd alarm aq bgun sahur..terima kasih kt dia...)hari2 aq jd hepi..kdg2 tu bila dia bgnkan aq x sedar2...al-maklumla...tidur mati...haha...penat ye...sbb tu xsedar2...(ayat cover..hikhikhik...)bila xbgn lgi tu dia akan call aq..part call tu aq suka sgt..haha..sbb aq suka dgr suara dia..ehe..sssshhhhhh...klau dia tahu msti aq malu...ehe...kdg2 tu lepas dia letak je..aq akan senyum sorg2...mata ngantuk pn jd x ngantuk...haha..teruk betul kan?aq ni plak bila dh snym boleh x ingt dunia..penah gak satu hari...roomate aq perasan yg aq ni senyum sorg2 lepas ckp thru da fon...sampai terkantoi tu...ehe..to my roomate...jgn ngade2 nk bukak kesah rumah tangga kta eh...haha...bahaya....klau boleh nk sesgt sembang lama2 ngan dia..tp malu ar...mana nk taruk muka ni nnti..

tu kisah bulan Ramadhan..
ni plak kisah bulan Syawal...lain plak critanya pd bulan ni...
tiba2 satu malam yg hening..aq termenung sambil dengar lagu jiwang
lagi la berkaratz...haha..ape la..ayat mainkan peranan yek...ehe...
malam tu aq mula terfikir...
why?kenapa?kenak?
~ bila dia xmsg aq je..aq msti risau..aq msti fikir mcm2 yg negatif psal dia..
~ bila dia x tegur aq or wat2 xkenal aq,aq msti rasa kecik hati..
~ bila aq nmpk dia sembng baik ngan classmate dia...msti aq jeles..marah..
~ bila aq nmpk dia dr jauh aq msti snym sorg2..hehe..mcm dia
prasan pn aq senyum kt dia...
~ bila dia dpn aq..tiba2 ada yg berdegup kencang..nk tahu apa?jantung aq..
~ bila mulut aq cakap aq benci dia..hati aq mesti ckp aq syg dia...
~ Bila aq cuba lari dr dia..aq jd org yg xtentu arah...smua aq wat jd xbetul..

pendek kata aq dh mcm org kena penyakit A...
nk ckp aq jatuh cinta...no way!AQ TAK LAYAK wat dia....
"lelaki yg baik adalah untuk perempuan yang baik"
aq ni xckup baik...sbb tu aq mula hindarkan diri dari dia...
"maafkan kmk k ktk..."
aq cuba berubah..sebab dia...mmg la mula2 aq berubah sebab dia..
tp sekarang ni x..aq dh sedar aq mmg ptut berubah lama....
dulu aq memang suka kat dia..tp aq tkt..mula2 suka..nnti cinta..
lepas tu kecewa dan mula terluka...
korang pn mesti xnak terluka kan??sakit oww..susah nk sembuh...
tapi bila aq baca ayat ni..
"Perasaan cinta bermula dari mata,perasaan suka mula dari telinga.Jadi,jika kita berhenti menyukai seseorang yg kita suka.Umpama kita membuang telinga kita.Tapi jika kita cuba menutup mata kita.Cinta berbuah menjadi airmata.Setiap org akan mengalami ini dalam hidup mereka."---> so?apa yg aq perlu buat??klau aq buang mata dan telinga aq..cacat la aq nnti...
huhu...xnak2....

p/s : klau satu masa lelaki yg aq maksudkan tu baca entry ni..ni pesanan wat dia..
"sori k if entry mek nyusahkan ktk...abaikan jak mun ktk xsuka k??ada last ayat k ktk..
~kita manusia biasa yang pnya hati dan perasaan.Walaupun kita cuba elakkan dari perasaan baru itu,tetapi cinta tetap akan hadir sama ada kita sedar atau tidak.~
(^_^)

Monday, September 20, 2010

Pening fikir pasal cinta…

"Dalam hidup ni,banyak yang kita perlu pelajari.Tapi bila ianya berkaitan dengan cinta,segalanya hadir tanpa dipinta,tanpa disedari.."

Mlm ni aq terfikir…kenapa aq xblh lari dari perasaan ni…perasaan cinta..cinta sesama manusia…berlainan jantina ye..ehe..tajuk utama mlm ni x lain xbukan ialah CINTA…cinta oh cinta…kenapa cinta ni perlu hadir di saat aq cuba untuk lari dari perasaan yg sgt istimewa itu…cinta??orang cakap cinta tu buta…bukan ke kita ni yg buta nak menilai apa erti CINTA yg sebenarnya….

Suka??cinta??semua tu berbeza kan??aq dh baca artikel Suka vs Cinta…artikel tu sgt membantu aq..tp aq masih xdpt tafsir perasaan aq sendiri…pelik kan aq ni…bila bab nk bg nasihat kat org..nk tolong org pasal cinta2 ni bleh plak aq..ntah ape2…bila kena kat batang hidung sendiri…haru..semuanya xkena..tdo xkenyang..mandi xlena..makan xbasah…adoh2…ehe….jiwa kacau jdnya…

"CINTA ibarat pasu antik,ia sukar ditemui & diperolehi tapi mudah untuk jatuh berderai.

Andainya cinta hadir untuk mengecewakan,lebih baik cinta itu tak pernah hadir...”

“ Love is a cycle…when u love u get hurt,u hate…when u hate,u try to forget..when u try to forget,u start missing & when u start missing,eventually u’ii feel in love again…”semua ni mcm dh jd lumrah je..semakin kita benci kat org tu..makin tambah2 plak sayangnya kat org tu…bila ada yg sayang kita…kita plak yg ngade2 xlh terima someone tuh…aduhai…cinta bikin saya pusing daa…

Tak salahkan bercinta asal kita berpegang teguh dgn cinta hakiki…iaitu cinta kpd Rabb..cinta yg xpernah hilang dan sentiasa membawa ketenangan…aq sentiasa baca doa ni..semoga kita semua mendapat pasangan yg soleh & solehah..amin~

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah...
Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah...
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani...
Seringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku...
Bawalah dia jauh daripada pandanganku...
Luputkanlah dia dari ingatanku...
Dan periharalah aku dari kekecewaan...

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan...
Menolak bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja yang merah...
Agarku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya...

Ya Allah yang tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku...
????: Forum Sepaku.net - Komuniti terhangat masakini
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah...
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu
yang daif ini...
Jangan Engkau biarkan aku sendirian...
Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama-sama dapat
membina kesejahteraan hidup...
Ke jalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang
soleh dan solehah...

Ya Allah...
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia
dan akhirat...
Dan periharalah kami dari azab api
Neraka...

Amin...amin...Ya rabbal 'aalamin


Wednesday, September 01, 2010

baru 2 hari..

salam semua...hari ni aq bgn dengan mood yg kurang baik...dr bangun utk sahur smpai la pkul 7 lbh aq asyk tatap nset aq...dh 2 hari aq xdpt sms or call dr dia...sllnya dia yg bgnkan aq sahur...tp ni dh msk hari ke2 dia xbgnkan aq sahur...
hurmm...nape eh aq rasa cm ni??dh tu plak fikir mcm2 psal dia...klau baik xpe..ni ade je buruk sangka..tp kan..kte org kawan je..xlbh dr tu...nk ckp aq rindu kt dia...xde la kot..fall in love kt dia?? ohh!no!!tu lg la mengarut....ntah ape2 la....utk mengusir sgala kekusutan yg melanda aq hari ni...
(padahal baru 2 hari X contact aq..hehe..)..aq dgn keblurran menaip ape je yg aq rasa nk taip...cm ne tu??entah la..aq sndri pn xfaham...
Jgn aq kena penyakit dh..nnti aq yg merana..korg nk tau ke penyakit ape??lu fikir la sendri bak kta nabil...hehe...aq harap...2 hari je la penantian aq...jgn la lbh2 eh..xsnggup aq...penantian nk balik kpg pn dh terseksa nih...ada 3 hari lg..hihihi....xsabar tol bdk ni kan...apa2 pn..aq nk ucap kan....

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"
MAAF ZAHIR & BATIN.....